13 August 2007

Weekend..

Hmm ape aku buat weken arituh ek.. Asal entry, cite psl weken ek.. xpelah.. saje je la kasik korg yg xde keje bace..eheh. Hmm ari sabtu, mendapat jemputan dari Yana utk gi Open House umah die.. Ey ape daa open house, pose pon x lagi kan..xdelah.. die saje panggil kwn2 dtg mkn2 maybe sempena baru kawen and naik umah baru yg disewa dkt je ngn umah aku tuh.. ehhehe..umah die ade balkoni, menghadap pemandangan rumah2 org2 kaye yg sumenye 3 tingkat kat Bukit Segar nih..tapi umah Yana lg tinggi, 8 tingkat.. hehe..Yana telah menyediakan Mee kari yg dimasak oleh husband die, Putra.. Gi ngn En. Evildead yang telah mkn 3 pinggan mee kari tanpe segannye.. muahahahah.. lps mkn, tengok2 sket gamba wedding Yana nih.. pastuh balik lah setelah tlg yana basuh sekeping pinggan..ahahah..

Hari ahad, awal2 pagi dah bgn sbb nak gi kenduri kwn matriks aku kat Keramat. Khaireen & Hafiz.. (Ramai la pulak kwn aku kawen ngn Hafiz nih.. arituh Fatin & Hafiz, nih Khaireen & Hafiz, n coming soon Yus & Hafiz).. Maybe tahun nih, tahun org bername Hafiz kawen kot.. ehehe.. tp abg aku name Hafiz gak.. x kawen pon tahun nih.. Setelah jam menunjukkan kol 10.30 aku bersiap2 utk gi kenduri Khaireen aka Kerin nih..Dah sms Ainul aku akan sampai kol 11.30 kat sane.. Then dalam kol 11.00am aku gerak la sesorg memandu MyVi hijau ku ke Keramat.. Rasenye tau jln nye sbb slalu gak gi area situ.. Tp sampai kat stesen LRT Jelatek tuh aku dah lost.. pastuh terlajak masuk simpang pulak, pastuh aku nih asal terlajak je, x reti nk U-turn pulak tuh..then stret je sampai masuk KL pulak..elok2 dah nk smpai sgt dah ngn umah Kerin tuh, bleh tersesat masuk KL pulak.. huhu.. mase tuh Ainul call, aku ckp aku kat Jelatek.. Tapi disebabkan sesat, dekat setengah jam baru smpai umah Kerin, padahal, 2 minit je bleh smpai.. Punyelah aku nih tengok peta die.. ntah camne ntah.. tu yg aku mls nk drive sorg2 tuh.. Asal drive sure sesatnye.. huhu.. Dah sampai sane, kol 12, jumpelah Ainul, (sejam tuh.. aku gerak dr cheras kol 11.00.. huhu patut2 20 min je dah smpai).. then Aku ngn Ainul same2 masuk, tgk Kerin yg dah siap dimekap.. kitorg due2 x bwk camera.. so, x leh la update gambonye kat sini. Dok kejap tuh, sampai la beberape org lg budak2 Matriks aku, Institut Maxisegar, Rawang 2001-2002.. Antarenye Dr. Ina (ewah, dah jd dokter kat Putrajaya kwn aku nih), Ija, Juwita, Enizza, Mar, Wan Norliza, and ramai lg lah.. Wedding Kerin nih tema Purple.. Sumenye dihiasi bunge fresh.. Orkid kaler purple and carnation purple yg sgt cantik..
Dalam kol 1.00pm pengantin lelakinye sampai.. Mase diorg bersanding, aku pon turut serta merenjis2.. dapatla bunge telor yg cantik juge.. ehehe..Then disebabkan lapo sgt, dr pg x mkn ape2, kitorg pon gi la mkn.. lauk die pon sedap2..seb baik ade nasik putih.. aku kan x mkn nasik berwarne or berperise..Dalam kol 2 tuh, ujan la pulak.. member2 lain dah start membuat gerakan balik.. sebelom balik, aku gi mkn cendol yg disediakan, then barula balik dalam rinai hujan tuh.. 20 minit selepas tuh dah smpai umah dgn x sesatnye.. kan aku dan kate, dekat je, dgn umah aku.. tp sesat tu yg buatkan lmbat.. huhuh..

Balik umah, xde wat ape.. aku rilek2 sambil tgk tv n tertido dpn tv, Pastu tgk cite Tom Tom Bak.. cite baru si Aznil ngn bebudak.. klako gile la cite tuh..mmg pecah perut la.. Then, malam, gi dinner kat Port Aroma Taman Equine selame sejam then balik umah, tgk TV lagi.. then tido la...

...................

Eh, tetibe td aku tgk Friendster, ade lak membe aku upload gamba Kerin kawen.. so pinjam gambar die la taruk sini ek..Tp agak blur sket la..kire ok la tuh kan.. Check it out..


Kerin & Hafiz tengah bersanding

Membe2 Institut Maxisegar yang datang memeriahkan majlis

Kerin & Hafiz.. Selamat Pengantin Baru kat korg berdue..

No comments:

Blog Widget by LinkWithin