30 August 2007

New Born Baby..

Semalam dpt call dari bakal ibu mertuaku mengatakan bahawasanye bakal cousin ipar aku, kak Seri dah selamat melahirkan sorg baby pompuan dlm kol 12.15 tghari. Die soh aku ngan Afat gi melawat..aku pon x sesabo nak tgk. First time nih dpt tgk baby fresh baru lahir..umur 0.5 hari tuh.. Malam, dlm kol 8, Afat sampai, then trus kitorg gi HUKM. Cousin Afat, Abg Mat tu die Dokter kat HUKM tuh. Wife die Kak Seri pon Dokter jugak, tp Dokter kat Teluk Intan. Abg Mat la yg bwk kitorg masuk dgn selambenye walopon dah lps waktu melawat.. Kak Seri pon dok kat Isolation room. Special sket la kan, dah husband keje situ..Pastu Abg Mat bwk masuk baby die ke bilik tu.. bulat betul baby die.. baby girl, berat 3.5kg tuh.. Muke cam Kak Seri.. die tido je.. geram btul, rase nk pegang2 je tp x brani sbb kecik sgt.. Abg Mat tuh tak tau lg nk taruk name ape kat Baby die.. sama ada Khairunnisa atau Azimah.. hmm... bile henfon bunyi je die nangis.. sambil2 tuh borak2 la tanye pengalaman org bersalin nih.. dah due2nye dokter, punyela memberi penerangan secare ilmiah betul.. tapi.. fuh.. menggerunkan.. takot lah.. hmm.. lame gak dok situ, dlm kol 9.15 mlm kitorg membuat gerakan blk..
Sblm blk, gi mkn dulu kat kedai mkn official kitorg area leisure mall tuh.. aku makan kue teow goreng kerang sambil tgh Bola piala Merdeka..Fuh dasat betul Malaysia kene belasah ngn Myanmar tuh. jahat betul diorg tuh. suke2 ati ke tolak org.. tak puas ati la tu Malaysia dah sumbat 3 gol.. Seb baik Malaysia menang jugak.. ahahah apsal lak aku nih jd pengulas sukan nih? aku bknnye suke tgk bola pon, tp smlm dah terjebak sket.. Sronok la tgk diorg gaduh2.. barulah happening.. ahahah.. oklah.. aku ade keje nih. Bos suruh praktis gune Ms Office 2007.. Huhu.. Dah terer nnt bleh ajar org lak..

No comments:

Blog Widget by LinkWithin