07 August 2007

Flowery day

Hari nih pagi yang ceria and bahagie jek. Bangun tido pon senang and awal sket ke ofis. Smlm bakal mak mertua ku kirim bunge2 dari cameron. ros kuning, merah, carnation and bunge kecik2. Aku berniat nk kasik kawan2 ofis pulak kali nih..daripade die layu je banyak2 kat rumah tuh, better kongsi2 dgn org yang sukekannye.. so, pagi td before gi keje, aku amek la separuh bunge yg ade, bungkus dalam paper and bawak gi ofis. Then disebabkan aku awal sket sampai, aku letak la sekuntum bunge atas meja setiap org. Yang pompuan je aku kasik. Sbb lelaki nih x reti nak menghargai kecantikan dan keindahan bunge tuh semacam mane yang aku rase. So, membazir je bg org lelaki. Bile diorg (yang pompuan2) tengok ade bunge atas meja, sume senyum je. Ade gak yang menjerit happy.. ehehe, btulla pompuan nih mmg suke bunge. And aku lagi suke dapat kongsikan kegembiraan aku ngan diorg..

Walopun bunge tuh x leh dimakan, tapi kepuasan hati bile dapat bunge yang cantik and tengok bunge tuh menimbulkan semacam rase yg happy and secare automatik akan tersenyum sesorang. Walopon bunge tuh akan layu, tapi kebahagiaan sekejap yang dibawa sudah cukup untuk menceriakan hari2 yang biasa. Hari2 yang tiada bunga.. Bunge yang cantik, puas di tengok dan hari yang ade bunge pastinya hari yang segar dan ceria..

Ok, tadi tgk kat friendster, ade org post lirik lagu nih. Kebetulan kena pulak ngn tema hari nih.. iaitu hari bunge.. jadi, aku dedicatelah lagu nih kat sesape yang menghargai nye.. walopon lagu nih lagu sedeh sket.. tp xpe, sekadar hiburan.. Bak kate ade sorg penyannyi di anugerah Juara Lagu (aku dah x ingat sape) "Hiburan itu tidak semestinya membahagiakan, tetapi kebahagiaan itu menghiburkan"..

Iklim - Bunga Emas

Apa ertinya
bunga emas yg ku beri dulu
Dikembalikan semula
Dikau pun berpaling terus pergi
Rasa dihina membuat aku merasa
Kasihku tiada berharga

Apa maknanya bunga emas yang engkau miliki
Bila engkau menyinding pergi
Rupanya aku dibenci
Tergamaknya kau biarkan bunga cinta
Pudar warnanya

Chorus:
Rupa-rupanya
Hadirmu cuma bersandiwara
Tak lena tidurku
Saling mengenangkan wajahmu sayangku

Aku di sini
Mencari-cari warna pelangi
Hanya yang kutemui
Malam yang sunyi tidak berseri
Merana lara
Masihkah ada haruman rindu
Nirmala emas dulu kau puja
Pabila sepi datang melanda
Ku merindu
Percintaan....bagai dulu

Ulang Chorus
Ulang (1)

p/s: En. Evildead, sila nyanyi lagu nih ye..

No comments:

Blog Widget by LinkWithin