28 August 2007

Fireworks, Wedding, Shopping on weekend

For the past few days.. What i've being doing is..

Hmm.. Hari jumaat, malam gi tgk Bunge api kat Putrajaya.. betul kol 9.55 sampai kat putrajaya tuh. xdelah gi dekat2 PICC tuh, tgk dari jauh je.. punyelah jauh, nampak la tapi bunge apinye.. tp x denga ape2 bunyi musik la.. denga bunyi bunge api meletup je x denga iramanye..Tapi mmg cantik..kalo yg pertandingan punye sure lg cantik.. rugi nye x dapat tgk..si Linda dah smpai situ awal2 so, die dok area jambatan.. jambatan mane pon aku tau.. nk gi dekat lg kang, takot stuck dlm jem, and lgsg x leh tgk.. so, tgk dr jauh pon jd la..at least xdela kempunan sgt. Hari jumaat tu, just 10 minit je show nye.. sbb bukan pertandingan..Lps abes tgk bunge api, gi mkn kat Taman Warisan Pertanian.. sedap jugak Char Kue Teow die..hmm katenye Fireworks competition tuh akan dijadikan acare tahunan.. so, tahun dpn bleh la gi..dok dekat sket ngn Putrajaya tuh..

The best parking spot to have a clear view of the fireworks


Hari sabtu pulak, gi wedding cousin Afat kat Sungai Balai, Bagan Datoh..Tp sampai pon dah lmbt sgt, org sume dah blk, tp dapat byk gile 'Berkat' bawak balik..Balik je dari Bagan Datoh trus gi ke Shah Alam.. attend wedding kwn Afat, member Malaysian Bowlers namenye Zulmazlan..Weddingnye wat malam..So, sampai2 je mmg ngam2 la kol 8.30 majlis pon tgh bermule..Tp x masuk trus, tggu Kak As dtg dulu, masuk same.. smpai2 trus mkn.. lauk die sedap2.. aku yg x nak mkn, pon termakan jugak..ni Afat la nih soh rase.. konon je rase.. tp mkn bebetul jugak..tapi kontrol gak tuh, x mkn byk, separuh pinggan jek..Pas amek2 gamba ngn pengantin, sume pon blk, tp singgah dulu kat kedai mamak, minum2 jap.. pastuh baru blk.. kol 11 mlm baru smpai umah..huhu seharian pakai bj kurung gi kenduri.. penat gile..dahla x leh gi tgk Bunge api kat PICC..Team Italy tuh mlm Sabtu tuh..

Hari ahadnye pulak, hmm pagi2 bgn kemas rumah, basoh baju, gi buang sampah, and mkn2 'Berkat' yg bwk balik dr kenduri kawen..Pastuh disebabkan boring dok umah sorg2 aku pon mengambil keputusan utk kuar melaksanakan sessi mereleasekan fikiran melalui Shopping Theraphy.. ahahha.. Tp b4 tuh gi Sri Kembangan dulu, lunch ngan En. Afat.. Kang kesian pulak mengenangkan die mkn sorg2, so, temankan la..Pastuh baru gerak ke Bandar Tsk Selatan, parking kete kat situ, naik LRT gi Plaza Rakyat dulu.. aku ingat nk beli tiket utk balik Kuantan utk merdeka nih.. yela, cuti 3 hari kan..lg pon mmg dah janji ngn mak aku nk balik..yg hampehnye, aku tanye sume kaunter yg ade jual tiket ke Kuantan, sume kate dah abes.. Tiket Kamis Malam ngan hari Jumaat sume habis licin..tiket nak balik dari Kuantan ke KL pon abes! huhu.. bengang sungguh.. camnela aku nk blk Kuantan nih.. nk naik kete, x leh lak, sbb roadtax aku expired 29/8/07.. huhu..smlm abah aku dah renew, hari nih baru abah aku pos gune pos laju ke sini.. kalo smpat dapat on Khamis nih, bleh la aku blk Kuantan.. kalo x.. x tau la.. huhu.. Nampaknye x merdeka la aku tahun nih, kene sambut merdeka sorg2 kat KL.

Kemudian, dgn penuh kekecewaan aku meninggalkan Puduraya tuh.. dahla ngan ramai org nye, panas lg, aku trus naik balik LRT gi ke hentian Masjid Jamek lak. Sampai situ, biasela.. jalan2, singgah sume gerai2 n kedai2 yg ade.. then gi Semua House, beli brg yg nk kene beli sesket, pastuh, kaki dah lenguh sgt.. maybe penat smlm x abes lg.. So, aku pon melangkah kakiku ini ke Stesen LRT Bandaraya..trus balik ke Bandar Tasik Selatan..Then drive kete aku balik umah..dlm kol 8.30 mlm smpai rumah..
Begitulah aktiviti aku di hari minggu..Tak sabar nk tggu hari minggu lg.. ahahah..

No comments:

Blog Widget by LinkWithin