20 August 2007

Cerite Weekend, Wedding, Musim Buah

Hari isnin... sangat liat rasenye nak bangun pagi mcm chewing gum liat nye.. dah la tengah mimpi pakai wedding gown.. ahahah.. tapi terpakse gak bangun utk gi kerje.. huhu.. Smlm aku nih baru balik dari Kuantan.. kol 11 baru sampai Cheras nih ha.. dengan bawak rambutan satu plastik besar ke apartment aku.. on da way, 2 guni rambutan dah drop kat umah Makcik Afat kat Keramat, satu plastik besar lg dah bg Afat, tinggal la satu plastik utk aku mkn ngn housemate aku si Azian tuh.. dok berdue je, cukup la tuh.. Sungguhla byk nye rambutan.. smlm mak abah aku gi amek kat kebun pakcik aku kat Kuantan tuh.. tahun nih menjadi sungguh rambutan nye.. mmg berbuah lebat.. smlm diorg bawak balik 4 guni rambutan semuanye.. fresh lagik baru petik. Tu yg bagi aku bwk balik KL tuh.. selebihnye nk dibagi kat jiran2 kat Kuantan tuh. Aku bawak yg utk aku makan je. x larat seh nk ngangkut naik ke apartment aku tuh.. Selain dari rambutan, ade gak cempedak, duku, manggis n durian.. uish.. durian mmg aku x makan.. Cempedak tuh, bleh gak wat goreng cempedak.. best woo.. blk keje nih kang aku nk goreng..baunye mmg menusuk idung.. abes semerbak kete aku bau cempedak smlm sampai ke harinih..

Weken arituh aku balik Kuantan actually sbb cousin aku kawen hr sabtu tuh.. Die nih sebaye aku.. umah kitorg pon seblah2 je mase kecik2 dulu, before aku pindah dok kawasan perumahan.. Namenye Maszaini. Aku panggil die Ijei jek.. skolah rendah same2.. stadi same2.. n satu kelas.. mase skolah menengah x same skolah la.. then mase matrix, die pon dapat matrix same ngn aku kat Institut Maxisegar, Rawang. Tapi mmg sejak dah besar nih, kurang kamceng sket la..x mcm zaman budak2 dulu.. yela.. masing2 ngn hal masing2.. jarang2 jumpe lak tuh.. So.. 18/8/07 selamatlah Ijei nih berkahwin ngn pilihan hatinye.. name husband die ape ntah.. tp yg aku tau, org panggil Pok Yie. Nnt la aku masukkan gambarnye kat sini..

So, kat kampung, aktiviti aku makan je lah.. mak aku pulak asal Afat datang je sure masak Ikan patin masak asam pedas tempoyak..feveret die tuh.. and makan buah2.. mcm pesta buah btulla.. makcik aku pulak die beli buah2 abes dekat RM100 dari Kuala Lipis.. sampai saket2 perut makan buah..camni lah kalo musim buah.. tp yg aku tak tahannye bau durian tu lah..

No comments:

Blog Widget by LinkWithin