15 August 2007

Cerite PELIK

Korg.. nih aku nak share satu kejadian yang sangat pelik yang telah berlaku kat rumah aku harinih. Smpai skang meninggalkan satu question mark yang sgt besar di kepale aku nih.. cubelah korang fikirkan bersame..

Camnih, aku nk gi ofis pg td, dlm kol 8.50am.. aku kuar bilik ke ruang tamu sbb nk kuar gi ofis.. housemate aku dah tggu kat sofa kat luar. Ruang tamu kitorg nih kecik je.. maklumla rumah sewa kan..ala2 flat jek.. pastuh, aku terkejut la tengok ade nampak BATU kat tengah2 ruang tamu, sebelah meja kecik kitorg. Mmg betul2 kat tengah2 ruang tamu lah.. Batu tuh mcm batu Bata tuh tp separuh je.. pastuh mcm buruk gitu warnenye. Aku pon tanyela housemate aku si Azian nih "Eh, batu ape lak nih?" si Azian kate " Eh, tu la saye pon pelik, ingatkan Afzan bawak." Dgn kebingungan tuh, aku ngn Azian dok pikir2 la camne batu sebesar tuh boleh berade kat tengah2 rumah camtuh..Azian kate, die gi ruang tamu tuh dah nmpak batu tuh ade kat situ.. nak kate aku bawak masuk, pekejadahnye aku nk bawak masuk batu tuh kan.. yg aku ingat, mlm smlm aku dok borak2 ngn Linda (kwn aku yg bermlm kat umah aku smlm) smpaila kol 12.30am camtu, kat ruang tamu tuh la.. duduk2 kat situ.. xde pon batu tuh.. kalo ade mmg snang diperasan la..yela besar kan.. Patuh dlm kol 1 lebih pon kitorg x tido lg, dok borak2, aku pon ade kuar ke dapur minum air.. (dapur seblah ruang tamu)..

Kalo mengikut struktur rumah kitorg tuh, xde pon menggunakan unsur2 batu tuh sbgai bahan pembinaannye.. aku cek2 jugak dapur, toilet, dinding, manela tau batu tuh jatuh dari mane2 ke, ade dinding pecah ke.. tp x de.. yang peliknye camne batu tuh bleh masuk? nak kate org balik dr luar, dari mane die baling nye? tingkap sume tutup. xde pon yg pecah. xde tande2 org masuk pon, tingkap yg seblah ruang tamu tuh, xde koridor, umah aku dahla tingkat 7.. mungkin org baling dari belah luar tuh kan.. mmg situ ade satu tingkap yg melopong, tp x logik la kan, kalo die baling ari arah luar tuh, camne batu tuh bleh ade seblah meja yg belah bertentangan.. (jap, phm ke korg ape aku ckp nih?, ha nnt aku lukis gambarajah kejadian)

Oh, nasib baik ade gambar yg aku amek kat ruang tamu ni.. so, kat situ la batu tuh, seblah meje kecik tuh. Batu tuh cam Bata yang terkerat 2. Lebih kurang cam lukisan aku tuh la rupe batu tuh. Ade kale ijau2 lumut sket. Mmg x logik la kalo org baling batu tuh, sbb kalo mengikutkan anak panah tingkap tuh, blah tuh xde koridor.. and kalo die baling pon, x kan la batu tuh jatuh belah meja yang side depan aku tuh kan..so, nak kate baling dari tingkap belah dapur, adelah agak jauh, n xde pon tingkap yg terbukak.


Uish, aku ngan Azian dah takot dah.. aku tanye gak Linda, die ade prasan x batu tuh, before tido smlm, die kate x de pon.. huhu.. spooky.. Pastuh aku ckp ngn Azian, buang jela batu tuh.. Then mase kuar umah, Azian campak je batu tuh dari tingkat 7 umah kitorg ke bwh.. takot seh nk pikir psl batu tuh lg.. yela, mane la tau og nk wat perkare x elok ke.. Aziana de ckp smlm, die ade dengar satu bunyi sampai membuatkan die terjage, pastuh die tido blk.. aku lak x sedar ape2 pon.. tp x tau la bunyi tu yg menyebabkan batu tuh ade kat situ ke x. huhu.. agak2 korg la.. Camne batu tuh bleh ade kat situ? Apekah tujuannye? and setahu korg la, ade x org sihir2 ke, pukau ke, pakai batu? aku takot la.. manela tau org nk wat something kat kitorg ke.. kalo korg ade ape2 idea, bgtau aku segera ok..

1 comment:

Emphbone said...

haaaa...
abes la korang malam ni hahah

Blog Widget by LinkWithin