17 July 2007

Myvi ku sudah kembali..

Rase best sgt dah ade kete blk. walopon bukan nye ade nak kemane pon, tp mmg rase sgt bahagie bile dpt MyVi ku smule.. Aku amek kat Perodua Service hari sabtu harituh. Workmanship die okla.. paint job mmg ok, x nmpk beza langsung warnenye compare dgn yg before nih punye. So, aku sgt puas hatilah. Kuar workshop je, abah aku dah cucikan, vacum, polish sume.. mmg bersinar2 Myvi ku bile bwk blk KL. Yeah!!! suke sgt.. Okeh, lps nih mmg kene berhati2 la drive, x nak ape2 terjadi lagi kat MyVi aku..
Walopon syg kete, tp aku ni x penahnye cuci kete sendri. Abah aku pulak yg rajin membasuh & mengelap, luar dlm sume.. die mmg prihatin sket terhadap kebersihan n x leh tgk kete kotor atau berhabuk nih. Even kete die pon, still nmpk cam baru walopon dh 3 tahun. Kalo parking bwh porch pon siap tutup ngan kain yang mak aku dah buat khas utk kete die (diperbuat dari selimut lame).. eheh, supaye x kasik kene habuk. Begitulah cerewetnye abah aku nih. Kalo adek aku gune kete die, blk tu sure die cek tayar, kalo kotor die tau la adek aku gi mane. Abes la die membebel, tp yg peliknye die x kan kasik org lain cuci kete die, die akan cuci sendri walopon org lain kotorkan. Katenye "Org lain cuci x bersih". Mcm tulah abah aku.

No comments:

Blog Widget by LinkWithin