25 July 2007

Love is Cinta..

Lame x nulis kat blog nih. Bukan ape, cume rasenye x de crite menarik nak diceritekan...
(Seterusnye sila bace dgn nada indon) Hmm.. smlm gi nonton cinema sama axa87. Film nya Love is Cinta. Gue nggak tahu bagaimana jalan ceritanya, lantas nonton ajalah..

Film nya mengisahkan seorg cowok bernama Ryan (dimainkan oleh Irwansyah) yang sukar mengucapkan kata Love kepada temannya Cinta (Acha).. Sehinggalah dia perlu pergi ke Amerika. Namun berlaku satu tragedi dan die nggak sempat berjumpa Cinta untuk mengucapkan kata Love nya itu.

(Balik kpd bahase melayu) Lepas tu, aku malas la nk cerite.. korg kene tgk sendirilah.. Apekah yg telah berlaku kpd Ryan? Mcmmane die nak mengucapkan kata Love die kpd Cinta? Siapakah Doni? hahahaha.. aku x mau komen. sbb cume org yg tgk je yg akan phm.. muahahahaha.. kesimpulannye, actually, bagi aku, ok gak la.. xde la x best.. boleh la.. part sedeh tuh mmg sedeh gile.. si Acha ni kalo nangis mmg real, dgn herot2 mulutnye, mukenye, mmg sedeh abes la..(tabik same Acha, mmg pandai berlakon).. pastuh yg kelakarnye ade plak part2 yang agak sukar diterima akal kite org melayu nih.. tu yg jd lawak tuh.. baru nak sedeh, dah tergelak gile.. Apekah part lawak tuh? korg tgk sendri lah.. x syok la aku crite.. tp lagu2 die mmg best.. ade satu lagu tuh, si Ivan nyanyi utk ngorat Cinta nih.. x tau tajuk die..nnt aku cari lagu tuh..

Tapi moral dari cerite nih, bagi aku la.. actually die dah buat aku terpikir jugak.. mmg kadang2 kite nih susah nk mengucapkan kate cinta pade org yg kite cintai.. kalo ckp syg tu biaselah kan.. tapi "cinta" and "sayang" ade due maksud yg berbeza.. bak kate lirik lagu "Ada Cinta" tu, "ucapkanlah kasih, satu kata yang kunantikan, Sebab ku tak mampu membaca matamu, mendengar bisikmu.." dan kalo bace btul2 liriknye, mmg maksudnye, die nak org tuh ckp kan kate cinta tuh.. walopon mmg dah tau org tuh cintakan die, tp selagi x ckp, die x kan dapat kepastian and mestilah asek tertanye2 kan.. yela.. kite nih bukan bleh bace isi ati org kan, kalo x ckp, manelah org nk tau. Ye x? superman pon x leh bace isi ati org, tgk organ dalaman bolehla kot.. Jadi, begitulah kisahnye..moral of the story, kalo cinte kan seseorg, ucapkanlah kata Love, (ehehe klakar la, indon nih sebut "kata Love") sebelom kite x dapat mengucapkannye (sebelom mati, atau dah x dpt call org tuh ke..)

Oklah, kat bwh nih aku dedicate lagu "Ada Cinta" utk korg ye..

Ungkapkanlah kasih satu kata yang kunantikan
sebab ku tak mampu membaca matamu
mendengar bisikmu

nyanyikanlah kasih senandung kata hatimu
sebab ku tak sanggup mengartikan getar ini
sebab ku meragu pada dirimu

mengapa berat ungkapkan cinta
padahal ia ada
dalam rinai hujan
dalam terang bulan
juga dalam sedu sedan

mengapa sulit mengaku cinta
padahal ia terasa
dalam rindu dendam
hening malam
cinta terasa ada

nyanyikanlah kasih senandung kata hatimu
sebab ku tak sanggup mengartikan getar ini
sebab ku meragu pada dirimu

mengapa berat ungkapkan cinta
padahal ia ada
dalam rinai hujan
dalam terang bulan
juga dalam sedu sedan

mengapa sulit mengaku cinta
padahal ia terasa
dalam rindu dendam
hening malam
cinta terasa ada

mengapa sulit mengaku cinta padahal ia terasa
dalam rindu dendam
hening malam
cinta terasa ada

No comments:

Blog Widget by LinkWithin