31 July 2007

Fatin's Wedding 29 July 2007

Hari Ahad kelmarin ade wedding kawan aku merangkap schoolmate STF and satu UPM ngan die. Dlm previous post ade entry psl engagement die..

Hari sabtu, member aku (mama namenye) dari Johor datang tido umah aku. Esoknye, ahad, kol 10.30 pagi kitorg bersiap2 nak ke umah Fatin nih. Awal tuu.. si Mama tuh la nak sangat tengok Fatin di mekapkan. Aku mengenakan kebaye yang dibuat khas utk kenduri fatin nih, sbb dah tau temanye warne kuning diraja.
Dah sampai umah fatin
Umah Fatin nih kat Kajang, on da way, aku singgah komuter Serdang amek 3 org lg kawan2 aku (sume nye dak STF) iaitu BC, Abie, and Irah. So kitorg berlima la. Smpai umah fatin dlm kol 11. Trus naik ke bilik die. Mase tuh dia dah abes mekap and tgh posing2 amek gambar oleh photographernye. Cantik sgt die dengan kebaya lace warne kuning nye. Yang dah ade kat bilik Fatin mase tuh, Yus ngan Opeh Ibrahim. Si Yus nih la yg jadik pengapit Fatin. Kitorg stay je kat bilik fatin, tengok2 die posing sampai la kol 12.30 tgh, kitorg turun gi mkn sbb katenye pengantin lelaki nak datang kol 1. So, baik mkn dulu, nnt bleh gi amek gamba lps tuh.
Dibilik Pengantin. Blkg dr kiri: BC, Fatin, Mama, Afzan
Depan dr kiri: Irah, Yus, Abie, Opeh.
Fatin sesudah make up.

Tudung same kuning ngan Pengantin..
Fatin yang tengah Posing2..

Kol 1 Pengantin lelaki dtg. Hafiz namenye, dari Banting.. Comel pulak si Hafiz tu ngan samping and Tanjak nye. Setelah menyambut kehadiran pihak lelaki, Pengantin trus bersanding kat pelamin yang dihiasi ngan bunge2 segar.. daisy putih and kuning.. then mase bersanding, ade persembahan Silat, lepas tuh acare tepung tawar. Aku pon menepung tawar kedue mempelai nih. Bunge telur die pon cantik.. Ros kuning, macam bunge betul..

Menyambut ketibaan pengantin lelaki. Ade silat tu..
Lepas tuh, ramaila bebudak STF yang datang, so, kitorg ape lagi, berborak jela x abes2.. yang si fatin nih sibuk dok melayan tetamu, kitorg asek bergambar, borak and minum2 air oren.. Antare dak STF yang datang : Abie, BC, Irah, Opeh Ibrahim, Syuderq, Yus & fiance, Anne Shafeera & fiance, Awin, Aini rosli, Senah, Tuan Ila & Fiance, Amalia & bf, Fatiha & baby, Neila, Keydotte, Amiza, Semarq, Azhanie, Qistin, Izzah, Mimie, Atie & bf, Faezah Rokhani & husband, Gee and Alia.. Kalo ade tak tersebut tu sorilah ye..

Antare STFians 9600 yang sempat bergambar ngan pengantin.

Then beransur2 la diorg balik.. tapi aku, mama, neila, keydotte tetap stay situ sbb nye si mama nih nak tggu gee datang. Dalam kol 3 pengantin salin pakai Gaun putih utk acare potong kek pulak. Sampaila dlm kol 5 setengah barulah si Gee and Alia nih datang. So, sambung lepak ngan minah yg lambat gile nih..dalam kol 6 baru bertolak balik. Gile lame kat umah Fatin tuh. Aku rase, nilah wedding paling lame aku penah gi. ehehe..Yela bayangkan la dari kol 11 sampai 6 ptg. Mmg penat, tapi sronok sbb dapat jumpe ramai kawan2 lame. Ade yg x pnah jumpe since 7 tahun meninggalkan STF tu. So, time2 wedding camnilah bleh gather2 together.. eheh.

Acare memotong kek 3 tingkat Sebelum balik Fatin bg kitorg goodie bag.. ade cup cake, Kotak mengkuang, Wajik and bunge telor nye yg cantik tuh.
So, Thanks to Fatin sbb melayan kerenah kitorg nih and Congrats to both of you. May you live happily ever after..


P/S: More pictures, in my friendster

No comments:

Blog Widget by LinkWithin