04 July 2007

Abie & Afzan Throughout This Life..

Semalam beday bestfriend ku.. si Abidah Hamad yang ke 24 tahun.. 3 July 2007. Aku and Linda lame dah plan nk kuar sesame kitorg bertige.. so, smlm, Linda amek aku kat rumah, then kitorg gi amek Abie kat HP Bukit Damansara.. Gi mkn kat Bangsar Village, then Linda & Abie tido umah aku. Mase lalu kat Pusat Bandar Damansara tuh, teringat la smule kenangan keje kat Caltex kat Millenium tower tuh and kat PBD tuh la tempat slalu mkn.. 3 bulan je keje kat Caltex mase tuh. Mmg best keje sane.. ofisnye cantik, kengkawan sume ok.. smpai skang diorg still keje sane lagi..yg jadi member aku mase keje kat Caltex mase tuh Wani, Ros, Jamie, Kak Izan, Kak Lin, Maya and ramai lg la.. Walaupon 3 bulan je kat sane, yang membuatkan aku rapat ngan diorg ialah bile kitorg masuk team Netball utk sukan antare oil company.. Walopon aku tak reti main and agak dipakse utk main, tapi layan jela..dengan coach nye yg name Fauzi.. mmg enjoy mase tuh.. sume jenis sempoi2.

Mase practice. Ni la antare team mate aku mase tuh.. yg botak tuh coach kitorg. Lelaki tuu coach netball

Ni pulak mase Inter Oil Games.. Team mate yg sempoi2..

Mase Annual Dinner Caltex 2005. Kitorg nih suke bebenor la amek gambar kat toilet..


Mase aku keje kat Caltex tu, Abidah pon keje sane, sebulan lepas aku masuk. Die stay kat sane adela dlm 4-5 bln kot.. then lps tu la die masuk HP. So xdela sangap sgt aku kat Caltex mase tuh, jumpe balik ngn Abidah. Si Abie nih kawan aku mase STF dulu, penah jd classmate and dok seblah2..then jumpe balik kat UPM, amek course yg same. Kolej pon same.. Then Praktikal pon kat Telekom Kuantan same2 selame 3 bulan. mase tuh die dok umah aku je. Then keje kat Caltex same2..ha mase keje kat Caltex tu dok kat apartment at Bangsar Utama tuh. Same Blok ngan abidah tapi floor lain2. Skang nih jela baru aku dok Cheras, die still lg kat Bangsar. So, mmg jarang2 la jumpe.


Aku, Abie & Wani kat Caltex.. almost 2 years ago..


From Left: Linda, Afzan & Abie.. Graduation Day, UPM 22 Sept 2005 (rasenyela)..

3 tahun kat UPM mmg happening la.. Aku, Abidah and Linda dah jd best friend dgn tak sengajenye.. gi kelas, hangout kat Mines, makan sume same2.. Final year kitorg masuk Kolej 14 yang dapat bilik single.. time2 buat final project tuh la, bile dah tensen2 slalu lepak kat bilik Abie or bilik Linda. Kalo kat bilik Abie, biasenye ade makanan and die akan buatkan air.. kalo kat bilik Linda biasenye akan denga lagu kuat2 gile and layan mp3-mp3 die yg beribu2 lagu tuh. Byk sangat kalo nak ceritekan psl kenangan2 kitorg kat UPM kat sini..


Afzan & Abie. Flying Fox. Bukit Expo UPM. 3 years ago..

Kat depan cafe Park View, UPM.. Balik kuliah.. Nih la gaye kitorg sebagai student.. huhu...

Antare kerje2 bangang yg kitorg buat bile ade unsur2 berikut :
1. Dah lebih kol 12 malam
2. Ade camera Abie
3. Tensen wat Final Project, kepale masing2 dah weng
4. Dapat idea ntah ape2 and terus laksanakan idea kitorg. Pastu gelak sakan.
Ahahahah yang kat atas tuh Linda ngn Abie.. gamba aku, x nak taruk..hahaha..

Annual dinner FSKTM (Fakulti Sains Komputer & Teknologi Maklumat, UPM) 2005.

Mase karnival Persatuan. Bukit Expo, UPM ngan Singer kumpulan Diva.

Mase panjat Gunung Stong kat Dabong, Kelantan, 2004 kot (Abie yg plg kiri, kecik je gambonye)

Abie, Irah & Afzan, Telok Chempedak, Kuantan, 2004. Mase nih Abie wat praktikal same ngn aku kat Kuantan.

Nih mase aku ngn Abie amek lesen kete same2 kat Kuantan mase praktikal kat Kuantan.

Nih gambar kelas mase form 5, tahun 2000. Kelas aku 5 Jujur. Abie yang baris blkg, pakai blazer merah ke 4 dari kiri. Aku yang baris blkg pakai baju KRS warne hijau tuh. Sesape yg ade jawatan kene pakai baju Persatuan mase tuh. Abie Ketua Exco Dakwah dah Ruhiyah (Mak Imam surau la nih). Aku pulak Presiden KRS mase tuh. Yang pakai baju merah bertopi dan boot tuh, band girls, yg topi putin, baju putih tu Kadet Laut..

Hmm kalo nak ikutkan byk lagi gamba nak taruk nih, tapi kang x siap2 entry aku psl Abie nih.. mmg she's my closest friend la.. dari skolah smpai skang persahabatan kitorg tak putus.. hope kekal sampai bile2.. Abie nih die mmg peramah, suke sgt tolong org, kalo ckp, die mesti sgt risau kalo tersinggungkan perasaan org. So, die asek je cakap Sorry.. Pastu x kedekut, ape je die mkn or ade mesti die offer kat org. Kalo jumpe makcik2 or pakcik2 tue pon die tegur. Die nih mmg rajin bertanye.. Kalo nk tanye jln ke ape, mmg soh die la..ehehe, Patu die mmg suke amek berat pasal kawan2 die, and akan jumpe walau kat mane pon, kalo ade kenduri kawen sure die gi punye..and die jugak kreatif.. bleh wat kad2 yg kiut and plg x leh lupe die suke sgt Radhi OAG. Tu lah Abie yg aku kenal, die mmg ramai kawan sbb sume org suke kawan ngn die. Mak aku pon suke sgt kalo die dtg rumah.. mmg berkenan katenye ngn budak Abie nih, sopan santun, hormat org tue, semayang x tinggal..ehehe..ok babe, Thats all for now..lame gile dah aku menulis blog nih. Bos aku dah jeling2.. huhu..
Lastly, HAPPY BIRTHDAY ABIE!!

4 comments:

wALLAbiezz said...

waaa afzan. terharu @,@ speechless ni...
thanks mate ;) ure one of precious friend ive ever had

wALLAbiezz said...

tp skang dah tak rajin g kenduri kendara :(

Afzan said...

ini entry 2 tahun lepas kami tulis, hang baru baca ka?? ahahah

wALLAbiezz said...

arini terbaca lagi :D terharu sgt2

Blog Widget by LinkWithin