31 July 2007

Fatin's Wedding 29 July 2007

Hari Ahad kelmarin ade wedding kawan aku merangkap schoolmate STF and satu UPM ngan die. Dlm previous post ade entry psl engagement die..

Hari sabtu, member aku (mama namenye) dari Johor datang tido umah aku. Esoknye, ahad, kol 10.30 pagi kitorg bersiap2 nak ke umah Fatin nih. Awal tuu.. si Mama tuh la nak sangat tengok Fatin di mekapkan. Aku mengenakan kebaye yang dibuat khas utk kenduri fatin nih, sbb dah tau temanye warne kuning diraja.
Dah sampai umah fatin
Umah Fatin nih kat Kajang, on da way, aku singgah komuter Serdang amek 3 org lg kawan2 aku (sume nye dak STF) iaitu BC, Abie, and Irah. So kitorg berlima la. Smpai umah fatin dlm kol 11. Trus naik ke bilik die. Mase tuh dia dah abes mekap and tgh posing2 amek gambar oleh photographernye. Cantik sgt die dengan kebaya lace warne kuning nye. Yang dah ade kat bilik Fatin mase tuh, Yus ngan Opeh Ibrahim. Si Yus nih la yg jadik pengapit Fatin. Kitorg stay je kat bilik fatin, tengok2 die posing sampai la kol 12.30 tgh, kitorg turun gi mkn sbb katenye pengantin lelaki nak datang kol 1. So, baik mkn dulu, nnt bleh gi amek gamba lps tuh.
Dibilik Pengantin. Blkg dr kiri: BC, Fatin, Mama, Afzan
Depan dr kiri: Irah, Yus, Abie, Opeh.
Fatin sesudah make up.

Tudung same kuning ngan Pengantin..
Fatin yang tengah Posing2..

Kol 1 Pengantin lelaki dtg. Hafiz namenye, dari Banting.. Comel pulak si Hafiz tu ngan samping and Tanjak nye. Setelah menyambut kehadiran pihak lelaki, Pengantin trus bersanding kat pelamin yang dihiasi ngan bunge2 segar.. daisy putih and kuning.. then mase bersanding, ade persembahan Silat, lepas tuh acare tepung tawar. Aku pon menepung tawar kedue mempelai nih. Bunge telur die pon cantik.. Ros kuning, macam bunge betul..

Menyambut ketibaan pengantin lelaki. Ade silat tu..
Lepas tuh, ramaila bebudak STF yang datang, so, kitorg ape lagi, berborak jela x abes2.. yang si fatin nih sibuk dok melayan tetamu, kitorg asek bergambar, borak and minum2 air oren.. Antare dak STF yang datang : Abie, BC, Irah, Opeh Ibrahim, Syuderq, Yus & fiance, Anne Shafeera & fiance, Awin, Aini rosli, Senah, Tuan Ila & Fiance, Amalia & bf, Fatiha & baby, Neila, Keydotte, Amiza, Semarq, Azhanie, Qistin, Izzah, Mimie, Atie & bf, Faezah Rokhani & husband, Gee and Alia.. Kalo ade tak tersebut tu sorilah ye..

Antare STFians 9600 yang sempat bergambar ngan pengantin.

Then beransur2 la diorg balik.. tapi aku, mama, neila, keydotte tetap stay situ sbb nye si mama nih nak tggu gee datang. Dalam kol 3 pengantin salin pakai Gaun putih utk acare potong kek pulak. Sampaila dlm kol 5 setengah barulah si Gee and Alia nih datang. So, sambung lepak ngan minah yg lambat gile nih..dalam kol 6 baru bertolak balik. Gile lame kat umah Fatin tuh. Aku rase, nilah wedding paling lame aku penah gi. ehehe..Yela bayangkan la dari kol 11 sampai 6 ptg. Mmg penat, tapi sronok sbb dapat jumpe ramai kawan2 lame. Ade yg x pnah jumpe since 7 tahun meninggalkan STF tu. So, time2 wedding camnilah bleh gather2 together.. eheh.

Acare memotong kek 3 tingkat Sebelum balik Fatin bg kitorg goodie bag.. ade cup cake, Kotak mengkuang, Wajik and bunge telor nye yg cantik tuh.
So, Thanks to Fatin sbb melayan kerenah kitorg nih and Congrats to both of you. May you live happily ever after..


P/S: More pictures, in my friendster

27 July 2007

Kerna Aku Setia

First time denga lagu nih di awal tahun 2005, dinyanyikan oleh En. Evildead.. trus suke lagu nih.. dan seterusnye ia mmg meninggalkan nostalgia yg amat mendalam dan penuh bermakne bagiku.. ewah!! Sbb lagu nih menemani perjalananku ke satu tempat dan aku sedar, walaupun aku jauh meninggalkannya, tapi ingatannye tetap bersame.. (sukati korg la paham ke x ape aku ckp nih, hehehe) Seriously mmg ade sentimental value sgt lagu nih bagi aku.. bukan sbb lagu tu atau lirik nye, tp sbb ingatan yg dibawa oleh lagu nih setiap kali aku mendengarnye.. so, just to share, aku letak la lagu nih kat sini..

- Karna Aku Setia, SO7 -

Lihat cara dia berjalan

oh mengagumkan … oh mengagumkan

Ikutilah jalan pikirannya..

oh mengesankan … oh mengesankan

Ingin sekali kutunjukkan

Betapa berarti senyumnya untukku

Ikutilah gerak jarinya…

kau ‘kan terkesan … kau ‘kan terkesan

Dengarlah dia bernyanyi

Kau ‘kan terharu lalu membisu

Ingin sekali kukatakan

Betapa berarti tingkahnya bagiku

Karna aku s’lalu pasti mengagumi dengan hati

Di setiap jengkal indahnya, di setiap jengkal buruknya

Karna aku s’lalu pasti mengikuti lewat mimpi

Di setiap sudut terangnya, di setiap sudut gelapnya

26 July 2007

Melepaskan Seseorang

* Kita tidak ingin melepaskan
seseorang ketika kebahagiaan kita
sangat bergantung pada orang itu.

* Kita tidak ingin melepaskan
seseorang ketika kita merasa dia itu
Kacak, cantik, teristimewa
dibandingkan dgn yang lain.

* Kita tidak ingin melepaskan
seseorang ketika kita takut tidak
dapat menemukan yang seperti dia.

* Kita tidak ingin melepaskan
seseorang ketika begitu banyak saat-saat indah
senantiasa terbayang dibenak kita.

* Kita tidak ingin melepaskan
seseorang ketika hati kita
berkata "Saya sangat mencintainya" .

Ingatlah !! Melepaskan bukanlah akhir
dari dunia melainkan awal dari suatu
kehidupan baru...

* Kita harus melepaskan
seseorang karena kebahagiaan kita
tidak tergantung padanya.

* Kita harus melepaskan
seseorang kerana kita menyadari yang
kacak, yang cantik, yang istimewa
belum tentu yang terbaik buat kita.

* Kita harus melepaskan
seseorang karena kita tahu
jika Tuhan mengambil sesuatu,
Ia telah siap memberi yang lebih baik.

* Kita harus melepaskan
seseorang ketika saat-saat indah
hanyalah tinggal masa lalu.

* Kita harus melepaskan seseorang
karena kepala kita berkata
"tidak adalagi yang dapat dipertahankan" .

* Kegagalan tidak berarti Anda tidak
mencapai apa-apa... namun Anda telah
memahami sesuatu...!

Segala sesuatu ada waktunya,
ada saat mempertahankan,
ada saat melepaskan.. .!!

25 July 2007

Love is Cinta..

Lame x nulis kat blog nih. Bukan ape, cume rasenye x de crite menarik nak diceritekan...
(Seterusnye sila bace dgn nada indon) Hmm.. smlm gi nonton cinema sama axa87. Film nya Love is Cinta. Gue nggak tahu bagaimana jalan ceritanya, lantas nonton ajalah..

Film nya mengisahkan seorg cowok bernama Ryan (dimainkan oleh Irwansyah) yang sukar mengucapkan kata Love kepada temannya Cinta (Acha).. Sehinggalah dia perlu pergi ke Amerika. Namun berlaku satu tragedi dan die nggak sempat berjumpa Cinta untuk mengucapkan kata Love nya itu.

(Balik kpd bahase melayu) Lepas tu, aku malas la nk cerite.. korg kene tgk sendirilah.. Apekah yg telah berlaku kpd Ryan? Mcmmane die nak mengucapkan kata Love die kpd Cinta? Siapakah Doni? hahahaha.. aku x mau komen. sbb cume org yg tgk je yg akan phm.. muahahahaha.. kesimpulannye, actually, bagi aku, ok gak la.. xde la x best.. boleh la.. part sedeh tuh mmg sedeh gile.. si Acha ni kalo nangis mmg real, dgn herot2 mulutnye, mukenye, mmg sedeh abes la..(tabik same Acha, mmg pandai berlakon).. pastuh yg kelakarnye ade plak part2 yang agak sukar diterima akal kite org melayu nih.. tu yg jd lawak tuh.. baru nak sedeh, dah tergelak gile.. Apekah part lawak tuh? korg tgk sendri lah.. x syok la aku crite.. tp lagu2 die mmg best.. ade satu lagu tuh, si Ivan nyanyi utk ngorat Cinta nih.. x tau tajuk die..nnt aku cari lagu tuh..

Tapi moral dari cerite nih, bagi aku la.. actually die dah buat aku terpikir jugak.. mmg kadang2 kite nih susah nk mengucapkan kate cinta pade org yg kite cintai.. kalo ckp syg tu biaselah kan.. tapi "cinta" and "sayang" ade due maksud yg berbeza.. bak kate lirik lagu "Ada Cinta" tu, "ucapkanlah kasih, satu kata yang kunantikan, Sebab ku tak mampu membaca matamu, mendengar bisikmu.." dan kalo bace btul2 liriknye, mmg maksudnye, die nak org tuh ckp kan kate cinta tuh.. walopon mmg dah tau org tuh cintakan die, tp selagi x ckp, die x kan dapat kepastian and mestilah asek tertanye2 kan.. yela.. kite nih bukan bleh bace isi ati org kan, kalo x ckp, manelah org nk tau. Ye x? superman pon x leh bace isi ati org, tgk organ dalaman bolehla kot.. Jadi, begitulah kisahnye..moral of the story, kalo cinte kan seseorg, ucapkanlah kata Love, (ehehe klakar la, indon nih sebut "kata Love") sebelom kite x dapat mengucapkannye (sebelom mati, atau dah x dpt call org tuh ke..)

Oklah, kat bwh nih aku dedicate lagu "Ada Cinta" utk korg ye..

Ungkapkanlah kasih satu kata yang kunantikan
sebab ku tak mampu membaca matamu
mendengar bisikmu

nyanyikanlah kasih senandung kata hatimu
sebab ku tak sanggup mengartikan getar ini
sebab ku meragu pada dirimu

mengapa berat ungkapkan cinta
padahal ia ada
dalam rinai hujan
dalam terang bulan
juga dalam sedu sedan

mengapa sulit mengaku cinta
padahal ia terasa
dalam rindu dendam
hening malam
cinta terasa ada

nyanyikanlah kasih senandung kata hatimu
sebab ku tak sanggup mengartikan getar ini
sebab ku meragu pada dirimu

mengapa berat ungkapkan cinta
padahal ia ada
dalam rinai hujan
dalam terang bulan
juga dalam sedu sedan

mengapa sulit mengaku cinta
padahal ia terasa
dalam rindu dendam
hening malam
cinta terasa ada

mengapa sulit mengaku cinta padahal ia terasa
dalam rindu dendam
hening malam
cinta terasa ada

17 July 2007

Myvi ku sudah kembali..

Rase best sgt dah ade kete blk. walopon bukan nye ade nak kemane pon, tp mmg rase sgt bahagie bile dpt MyVi ku smule.. Aku amek kat Perodua Service hari sabtu harituh. Workmanship die okla.. paint job mmg ok, x nmpk beza langsung warnenye compare dgn yg before nih punye. So, aku sgt puas hatilah. Kuar workshop je, abah aku dah cucikan, vacum, polish sume.. mmg bersinar2 Myvi ku bile bwk blk KL. Yeah!!! suke sgt.. Okeh, lps nih mmg kene berhati2 la drive, x nak ape2 terjadi lagi kat MyVi aku..
Walopon syg kete, tp aku ni x penahnye cuci kete sendri. Abah aku pulak yg rajin membasuh & mengelap, luar dlm sume.. die mmg prihatin sket terhadap kebersihan n x leh tgk kete kotor atau berhabuk nih. Even kete die pon, still nmpk cam baru walopon dh 3 tahun. Kalo parking bwh porch pon siap tutup ngan kain yang mak aku dah buat khas utk kete die (diperbuat dari selimut lame).. eheh, supaye x kasik kene habuk. Begitulah cerewetnye abah aku nih. Kalo adek aku gune kete die, blk tu sure die cek tayar, kalo kotor die tau la adek aku gi mane. Abes la die membebel, tp yg peliknye die x kan kasik org lain cuci kete die, die akan cuci sendri walopon org lain kotorkan. Katenye "Org lain cuci x bersih". Mcm tulah abah aku.

16 July 2007

Cameron Vacation's Photos

Ha.. nih baru dapat gambar mase gi Cameron last week.. so sajela nak post kat sini seperti yang dijanjikan.
7/7/07 (sabtu), sampai Cameron dalam kol 5. Nih gamba kitorg mkn malam yang dimasak mak aku.. Menu: Ikan Patin masak tempoyak (favourite si Afat la nih, mkn smpai 3 pinggan). Ikan Patinnye bawak dari Kuantan tuu..
Yang nih gambar kat Kea Farm, beli sayo2 yg byk gile tuh..ni lah antare famili aku yg gi Cameron..

Aku ngan Adek aku, Nuru.. kat Rose Valley nih.. nak masok sini bayo RM4 sorg.. xde la ape sgt pon, ade bunge2 jek..

Abah aku ngan anak Mok Su aku, si Firdaus..

Abah aku, Mak aku, Mok Ngoh dan Mok Su ku..kat Rose Valley jugak.. dah penat jalan tuh..

Nih bunge ape ek? Nak je petik. Tp x bleh. Tp Mok Ngoh aku slamber je amek, taruk dlm beg wat balik.

Nih Abah & Mak aku. Kat Smokehouse nih.. kitorg singgah amek gambar je. Cantek kawasannye sbb ade ciri2 british sket..

Nih pulak kat Cameron Valley. Yg kat blkg tu la Tea Shop die. Ala yg teh seteko RM10 tuh (utk 4 cawan jek) aku pon pelik, tmpt ladang teh, tp tehnye mahal.. Dah kol 6 ptg time nih. Tgh hujan tuu bergambar. Sejuk gile.

Makan steamboat ngan famili Afat. Sambil celebrate beday diorg2 yg bulan 7 tuh.

Abah aku nih mmg suke kalo amek gambar nk posing ngan sayor2 atau ape2 la yg berkaitan. Yg ditengah, Abah dan Ibu Afat.

Nih dah abes beli sayor dah mase nih. Dah nak balik, amek gamba ramai2.

Nih antare gamba bunge2 yang aku sempat amek. Oleh kerane aku nih suke bunge and suke amek gamba & tengok gambar, tu psl la banyak gambar dlm blog aku nih. Bak kate pepatah "A picture says a thousand word.."

13 July 2007

Find a guy..

Got this thing from Friendster.. Guys, Check it out!

Find a guy,
1. Who calls you beautiful instead of hot.
2. Who calls you back when you hang up on him.
3. Who will stay awake just to watch you sleep.
4. Wait for the guy who kisses your forehead.
5. Who wants to show you off to the world when you are in your sweats.
6. Who holds your hand in front of his friends.
7. Wait for the one who is constantly reminding you of how much he cares about you and how lucky he is to have you.
8. Wait for the one who turns to his friends and says, "...that's her."

Note from Afzan: I wonder how much you score out of 8..

Yana's Wedding

Ilyana & Putra's Wedding on
07-07-07.. Gopeng, Perak..

Nillah antare gamba housemate ku yang kawen sabtu lepas.. Hari sabtu kenduri belah die, Ahad tuh kenduri belah Putra pulak.. dekat je kat Ipoh.. tu psl bleh wat selang sehari.. Skang nih si Yana ni dah x dok umah aku dah.. for sure pindah dok ngan husband die la kan.. tapi x jauh.. kat apartment depan sket jek..iaitu Apartment Segar.. manakala apartmenat aku pulak ialah Apartment Segar Ria.. eheh.. jalan kaki pon adela 10 kangkang kera jek..

Yang bertudung merah tuh Cik Fatin Hamimi, die jadi pengapit si Yana nih. dari hari Jumaat lagi dah gi umah Yana.. bagus btul Fatin nih.. siap bajunye di sponsor oleh Yana sbb die sudi jadi pengapit.. ewah..

Rase sunyi la pulak Yana dah x dok kat umah aku lagik.. Since aku keje Kosijaya nih n menyewa kat Segat Ria tuh, mmg dah dok ngan Yana.. kire dkt 2 thn la jugak.. Oklah.. diharap Puan Ilyana nih gembire menempuhi alam perkahwinan dgn Si Putra yang segak seperti P. Ramlee nih.. hehe.. Cepat2 la korg dapat anak yek. Ok, jgn gaduh2 tau..kalo Putra marah ko, datang umah kitorg ye.. kite buat Bachelorette party!! Muahahahahah..

10 July 2007

Cameron vacation..

Ngantuk lagi.. kejap nye rase 3 hari cuti.. Actually satu famili aku dah plan nak gi Cameron 7/7/07.. sabtu lepas.. so, mak abah, moksu, nuru, gerak dari kuantan, jumpe mok ngoh kat kuala lipis, then diorg gerak naik Cameron lalu ikut Gua Musang.. aku dari KL ngan Afat sbb ade nak gi wedding kawanku merangkap officemate and housemate, Ilyana dengan pasangannye, Putra..kendurinye kat Gopeng perak.. die saje pilih tarikh yang cantek 070707.. dgn hantarannye RM7777.. so, dalam kol 2 sampaila rumah Yana, konvoi skali dengan Su, and Gerald yg kebetulan tggu kat exit Tol Gopeng tuh.. sampai sane, pengantin dah start makan beradab dah.. kitorg trus makan2.. then lps tuh amek2 gamba pengantin.. gamba nye aku x leh post kat sini lg sbb dlm camera En. Evildead.. (p/s: kate nak kasik..cptla..). Lepastuh dalam kol 3 baru gerak naik ke Cameron Highland melalui Simpang Pulai..

Sampai Tanah Rata dalam kol 5 camtulah.. famili aku sume dah ade kat umah afat mase tuh.. abg aku pon ade sekali, die dtg dari Lenggong naik moto jek..then satu famili trus gi check in kat apartment ibu afat yg die buat sewakan tuh.. dekat jek.. and mmg best dok situ.. apartment 3 bilik, complete sume.. ngn makanan sume pon ade.. eheheh.. disebabkan dah petang and famili aku sume dah penat travel dari pagi dari kuantan, ade yg lepak2 dulu.. mak pulak sibuk2 masak ikan patin yang dibawak siap2 dari Kuantan..dalam kol 6 tu, sempat gi Pasar Malam kat Brinchang beli strawberri utk dibuat celup coklat..pastuh beli gak cendawan..nak wat goreng tepung.. aku mmg suke gile mkn cendawan nih. Malam tuh ajak famili afat makan selali dinner ngan kitog kat apartment. Pastuh adela acare makan durian.. aku nih lak plg x suke durian.. ehehe..x tahan bau die..

Esoknye pagi2 kitorg dah bangun, ibu afat pulak dah masakkan nasik lemak..banyak gile lak tuh, so breakfast nasik lemak and cendawan goreng la..lps tuh baru start jalan2 tawaf cameron nih.. aku dah byk kali gi, so, just tunjuk jalan, and bawak ke tempat2 yg aku tau la..Kitorg gi Rose valley, Taman agro tourism, Kea Farm, and adelah gerai2 strawberri kat tepi jalan tu.. yang x bestnye asek ujan jek.. tapi memandangkan dah sampai Cameron, x kan la nak tido je kat dalam apartment kan.. so, kuar jugak la..redah je la ujan pon.. eheh.. plan nak masuk kilang teh Boh.. tapi cam ramai sgt org, so, x jadi gi..jalan die dahla sempit, banyak bas sekolah time2 cuti nih, so, aku just bawak diorg gi Tea shop Cameron Valley.. jauh sket la.. kat situ, kitorg beli teh seteko (RM10 utk 4 cawan) mahal gile.. tapi saje je la beli wat syarat.. kitorg gi naik tingkat atas, bukak bekal yg ibu afat dah siapkan.. cekodok ngn popia..best minum teh panas dalam tengah2 ujan menghadap pemandangan ladang teh yang menghijau.. eheh.. pastuh amek2 gamba kat sekitar ladang teh tuh.. agak2 kedai tuh dah nak tutup kitorg gerak balik la..

Malam tuh, gi makan steamboat ngan famili afat sekali.. sumenye dalam 13 org.. and mok ngoh aku dah belikan kek kat Secret Recipe, nak celebrate beday 4 org famili members kitorg dlm bulan 7 nih. Mokngoh aku 7/7, mak 29/7, Abg aku 13/7, and Firdaus (anak mok su aku). Lepas makan steamboat and makan kek, balik la ke apartment.. Malam tuh kemas2 sket apartment tuh, sbb esoknye (isnin) pagi2 kitorg nak balik dah..

Isnin pagi - Kol 8 pagi gi Kea Farm. Mak aku and makcik2 aku nak beli sayur2 utk dibawak balik.. mmg banyak gile diorg beli. Seb baik ade ibu, die bawak gi gerai kawan die.. mmg dapat murah gile la.. and die suke bagi2 sayo free banyak2.. macam2 jenis sayo dibeli.. mokngoh aku je, beli sayo dalam RM90.. yang lain2 tuh x taula berape abes.. aku cam biasela. beli bunge ros je..( kalo dtg cameron mmg x sah kalo x beli).. and strawberi kering.. kawan2 dah pesan.. sayo mmg aku x beli la..(aku x suke makan sayo).. dekat sejam setengah kitorg kat gerai sayo tuh je.. gile banyak sayo nye.. mmg penuh 2 boot kete..plan nak balik kol 10, berganjak jadik kol 11 lebih..Buat gerakan balik 3 buah kete lalu kot Tapah.. aku menuju KL.. yang aku tau, Kete bapak aku sesat terlepas simpang nak ke Genting, termasuk Rawang pulak.tp akhirnye sampai jugak la walopon lmbt..

So, camtulah aku menghabiskan 3 hari cuti die Cameron.. mmg sejuk gile kalo malam.. nak2 plak time ujan.. diorg sume x bawak sweater.. mmg gigil la..oklah, kesinpulannye, time kasih banyak2 la kat afat sekeluarge dgn layanan yg cukup baik.. Time kasik Ibu yg susah payah masakkan lunch, nasik lemak and cekodok, and bawak durian and manggis, and sayor2 yang diberi..

Note : Dah dapat gambanye, nnt aku publish sini..

04 July 2007

Abie & Afzan Throughout This Life..

Semalam beday bestfriend ku.. si Abidah Hamad yang ke 24 tahun.. 3 July 2007. Aku and Linda lame dah plan nk kuar sesame kitorg bertige.. so, smlm, Linda amek aku kat rumah, then kitorg gi amek Abie kat HP Bukit Damansara.. Gi mkn kat Bangsar Village, then Linda & Abie tido umah aku. Mase lalu kat Pusat Bandar Damansara tuh, teringat la smule kenangan keje kat Caltex kat Millenium tower tuh and kat PBD tuh la tempat slalu mkn.. 3 bulan je keje kat Caltex mase tuh. Mmg best keje sane.. ofisnye cantik, kengkawan sume ok.. smpai skang diorg still keje sane lagi..yg jadi member aku mase keje kat Caltex mase tuh Wani, Ros, Jamie, Kak Izan, Kak Lin, Maya and ramai lg la.. Walaupon 3 bulan je kat sane, yang membuatkan aku rapat ngan diorg ialah bile kitorg masuk team Netball utk sukan antare oil company.. Walopon aku tak reti main and agak dipakse utk main, tapi layan jela..dengan coach nye yg name Fauzi.. mmg enjoy mase tuh.. sume jenis sempoi2.

Mase practice. Ni la antare team mate aku mase tuh.. yg botak tuh coach kitorg. Lelaki tuu coach netball

Ni pulak mase Inter Oil Games.. Team mate yg sempoi2..

Mase Annual Dinner Caltex 2005. Kitorg nih suke bebenor la amek gambar kat toilet..


Mase aku keje kat Caltex tu, Abidah pon keje sane, sebulan lepas aku masuk. Die stay kat sane adela dlm 4-5 bln kot.. then lps tu la die masuk HP. So xdela sangap sgt aku kat Caltex mase tuh, jumpe balik ngn Abidah. Si Abie nih kawan aku mase STF dulu, penah jd classmate and dok seblah2..then jumpe balik kat UPM, amek course yg same. Kolej pon same.. Then Praktikal pon kat Telekom Kuantan same2 selame 3 bulan. mase tuh die dok umah aku je. Then keje kat Caltex same2..ha mase keje kat Caltex tu dok kat apartment at Bangsar Utama tuh. Same Blok ngan abidah tapi floor lain2. Skang nih jela baru aku dok Cheras, die still lg kat Bangsar. So, mmg jarang2 la jumpe.


Aku, Abie & Wani kat Caltex.. almost 2 years ago..


From Left: Linda, Afzan & Abie.. Graduation Day, UPM 22 Sept 2005 (rasenyela)..

3 tahun kat UPM mmg happening la.. Aku, Abidah and Linda dah jd best friend dgn tak sengajenye.. gi kelas, hangout kat Mines, makan sume same2.. Final year kitorg masuk Kolej 14 yang dapat bilik single.. time2 buat final project tuh la, bile dah tensen2 slalu lepak kat bilik Abie or bilik Linda. Kalo kat bilik Abie, biasenye ade makanan and die akan buatkan air.. kalo kat bilik Linda biasenye akan denga lagu kuat2 gile and layan mp3-mp3 die yg beribu2 lagu tuh. Byk sangat kalo nak ceritekan psl kenangan2 kitorg kat UPM kat sini..


Afzan & Abie. Flying Fox. Bukit Expo UPM. 3 years ago..

Kat depan cafe Park View, UPM.. Balik kuliah.. Nih la gaye kitorg sebagai student.. huhu...

Antare kerje2 bangang yg kitorg buat bile ade unsur2 berikut :
1. Dah lebih kol 12 malam
2. Ade camera Abie
3. Tensen wat Final Project, kepale masing2 dah weng
4. Dapat idea ntah ape2 and terus laksanakan idea kitorg. Pastu gelak sakan.
Ahahahah yang kat atas tuh Linda ngn Abie.. gamba aku, x nak taruk..hahaha..

Annual dinner FSKTM (Fakulti Sains Komputer & Teknologi Maklumat, UPM) 2005.

Mase karnival Persatuan. Bukit Expo, UPM ngan Singer kumpulan Diva.

Mase panjat Gunung Stong kat Dabong, Kelantan, 2004 kot (Abie yg plg kiri, kecik je gambonye)

Abie, Irah & Afzan, Telok Chempedak, Kuantan, 2004. Mase nih Abie wat praktikal same ngn aku kat Kuantan.

Nih mase aku ngn Abie amek lesen kete same2 kat Kuantan mase praktikal kat Kuantan.

Nih gambar kelas mase form 5, tahun 2000. Kelas aku 5 Jujur. Abie yang baris blkg, pakai blazer merah ke 4 dari kiri. Aku yang baris blkg pakai baju KRS warne hijau tuh. Sesape yg ade jawatan kene pakai baju Persatuan mase tuh. Abie Ketua Exco Dakwah dah Ruhiyah (Mak Imam surau la nih). Aku pulak Presiden KRS mase tuh. Yang pakai baju merah bertopi dan boot tuh, band girls, yg topi putin, baju putih tu Kadet Laut..

Hmm kalo nak ikutkan byk lagi gamba nak taruk nih, tapi kang x siap2 entry aku psl Abie nih.. mmg she's my closest friend la.. dari skolah smpai skang persahabatan kitorg tak putus.. hope kekal sampai bile2.. Abie nih die mmg peramah, suke sgt tolong org, kalo ckp, die mesti sgt risau kalo tersinggungkan perasaan org. So, die asek je cakap Sorry.. Pastu x kedekut, ape je die mkn or ade mesti die offer kat org. Kalo jumpe makcik2 or pakcik2 tue pon die tegur. Die nih mmg rajin bertanye.. Kalo nk tanye jln ke ape, mmg soh die la..ehehe, Patu die mmg suke amek berat pasal kawan2 die, and akan jumpe walau kat mane pon, kalo ade kenduri kawen sure die gi punye..and die jugak kreatif.. bleh wat kad2 yg kiut and plg x leh lupe die suke sgt Radhi OAG. Tu lah Abie yg aku kenal, die mmg ramai kawan sbb sume org suke kawan ngn die. Mak aku pon suke sgt kalo die dtg rumah.. mmg berkenan katenye ngn budak Abie nih, sopan santun, hormat org tue, semayang x tinggal..ehehe..ok babe, Thats all for now..lame gile dah aku menulis blog nih. Bos aku dah jeling2.. huhu..
Lastly, HAPPY BIRTHDAY ABIE!!

02 July 2007

A short weekend

Rase malas je nak gi keje arinih..huhu, kalo ikotkan ati, kan bagus kalo setiap isnin pon cuti..huarggghhh.. x puas cuti rasenye.. ari sabtu kuar gi jalan TAR. Naik LRT sampai SOGO, sampai dlm kol 2. ronde2 dlm sogo..Org ramai gile.. nk jalan pon tese terhimpit-himpit. gile ah.. manela x ilang budak kat sogo..huhu.. esp skang tgh mega sale. Manusia berkerumun kat sogo tuh mcm ape.. termasukla aku . ehheh.. tp aku bkn nk beli ape2 pon.. saje jenjalan membeli belah tingkap..Kuar sogo aku meneruskan misi membeli belah tingkap di kedai2 kain terutamanye Kamdar, Nagoya, sumela deret kedai yg ade kat jln TAR tuh. actually nak cari sejenis kain utk di buat kad..jumpe jugakla kain yg dicarinye setelah penat naik turun 3 bijik Kamdar yg ade kat situ, 2 Nagoya, Globe, Harisson.. dasat btul..Pastu pergi pulak Semua House.. dari tingkat bwh smpai tingkat atas..jalan punye jalan mmg penat gile.. rase nk tercabut kaki.. dahla sengsorg jek.. ehhe.. pastuh gi pulak SSF..pastuh gi area masjid jamek pulak. Mmg dah plan nak beli tudung.. dapatla 4 helai.. at least ade gakla mende yg dibeli.. eheh.. pastuh disebabkan aku dah penat sgt, aku membuat gerakan balik. gi naik lrt kat Masjid Jamek. tau x mase tuh kol bape..kol 7 tau.. maknenye aku dah jalan dari kol 2 sampai 7 ptg.. 5 jam tuh.. ehehe.. iush kalo bab bershopping nih, mmg x kisah penat mane pon. x mkn pon xpe..aku x taula bape km dah aku berjalan harituh.. sbb tu aku suke shopping sorg2 bleh gi mane yg aku suke, berape lame pon aku nak.. xyah nk risaukan psl org lain. sbb aku nih kalo nk membeli sure survey sume kedai dulu, tgk2 harge.. kalo dah puas ati, and harge berpatutan barulah beli. baru puas ati camtuh..
Hari ahad pulak, pepagi lg ikut afat gi amek cousin die kat KLIA balik dari Yaman. Punyela lame tggu dlm kete smpai aku terdeman selsema sbb cuace panas gile, tp dok dlm kete yg aircond sejuk.. bak kate dokter, hidung aku nih sensitif terhadap cuace sket..kalo x kene gayenye, mule la selsema, kalo pagi dah start, smpai ke malam la..huhu.. arinih pon still rase x sihat lg.. tekak pon dah sakit sbb asek bersin jek..lps gi KLIA smlm, gi mkn jap, pastuh merehatkan diri jap, pastuh gi tengok Die Hard 4.0 kat Galaxy Ampang kol 4.30 ptg bersame En. Evildead, Dassler & fiancee, and Amad. Best siot.. mmg dasat gile babas aah.. baik korang gi tengok.. sungguh ganas.. make sure umo 18 tahun ke atas ek.. lepas tuh, dinner, and balik ke rumah.. tengok tv jap, kol 11 dah tido.. x larat sgt dah nk bukak mate..
Oklah, ade keje nih, nak gi amek gambar visitor yg dtg Kosijaya nih..
Blog Widget by LinkWithin