14 June 2007

Kisah Kete Ku (3)

Sambung lagi cerite kete ku yang tak sudah2.. Hari selase, lps keje aku trus bawak kete gi Kota Kemuning, tempat tinted tuh. Parking kete dpn kedai Just-Tint tuh, and dengan 2 bonzer ku Encik Afat dan Encik Amad, aku pon jumpelah pompuan cine yg tinted kete tuh, Tokey die x de mase tuh. En. Afat dah bgtau awal2 pasal cermin retak tuh, so, pompuan cine tuh dah tau la tujuan kedatangan ku. Die call bos die bgtau yg aku dtg. Tapi bos die xleh dtg mase tuh sbb ade keje nk buat. Disebabkan kedai die tutup hari rabu and hari dah mlm, die soh datang blk la Kamis ke. Die kate akan repair yg retak tuh and tinted balik. Die kate cermin tuh retak sbb pakai blower panas sangat. Aku yg tak puas ati ckp la yg aku taknak die repair je. Aku nak cermin yang baru. Yela, aku dtg cermin elok2, tetibe lps tinted, die retak, kalo setakat die repair, taruk gam blk, lame2 betul2 pecah, aku pulak yg kene tanggung. So, pompuan cine nih pon call la bos die lagi. Setelah ckp lame2, die bgtau aku, bleh la nk tukar cermin baru and die akan tinted semule cermin depan. Barulah lega ati aku, barulah rase berselera sket nk mkn. Lps tuh trus gi makan, aku tibai roti naan cheese ngan ayam tandoori bersame En. Afat dan En. Amad. Lps tuh aku bwk kete balik ke Cheras smule. Sbb rabu Afat akan amek bawak gi ke Kota Kemuning utk pasang cermin baru. Ok habis cerite pasal tinted kete.
Walau bagaimana pun, aku tetap berterime kasih kepade En. Afat yg telah membelanjer tinted kerete MyVi ku itu. So, xdelah aku panas or silau dek sinaran matahari lagi ketika membawe MyVi ku berjalan2. Thank you, Syukran, Arigato..

No comments:

Blog Widget by LinkWithin