12 June 2007

Kisah Kete Ku (2)

Waktu : Pagi
Situasi : Baru start keje, malas nk wat keje lg, tulis blog dulu.
Mood : Risau
Cerita : Semalam setelah kete ku di cek oleh 3 org pakar x bertauliah yakni Si Lim, Nafis dan Rozli (dak ofis Kosijaya nih), maka diorg terdiscover yg windscreen depan tuh retak rupenye. Obvious gile retaknye, mcm retak menanti belah jek. Tu la, mase lps tinted tuh, aku dah nampak dah retak tuh, aku bgtaula cine yg tinted tuh, die tgk, rase2 surface cermin tuh, then die kate, nih bukan retak, nih sbb tinted film tuh berlipat. die soh dtg blk dlm 3 hari, bile dah kering, die akan betulkan. So, skang masalahnye, mmg cermin tuh retak sebenarnye. Aku tau2 je smlm, trus risau, x lalu mkn. Baru je mood baik lps kete dah ok lps antar Perodua, ade masalah baru pulak. Yela, takot nnt bgtau kat cine tuh, die x nak caye pulak. Mmg btul b4 tinted tuh, ok je, xde retak ape2 pon. Btul2 lps tinted tuh die retak. x taula camne bleh jd. Ganas sgt kot diorg nih psg tinted. Ish, risau betul, agak2 nye nk ke x die ganti cermin aku? Aku nak yg baru. Elok2 cermin dpn tuh ok, tetibe retak sbb tinted. Bengang aku ngn org tinted ni.. So, ptg nih nk gi kedai die (Just-Tint), nk complain mcm2 nih. dahla workmanship teruk. mengikut spesifikasi membe2 ku yg disebut td, diorg kate kalo kete diorg, patutnye disuruh bukak and buat balik. mmg pon byk bubble, bergaris2 and potong pon x betul. Ish byk betul prob lps tinted, dahla ECU Short circuit sbb masuk air, tinted ber"bubble" and cermin retak. Ptg ni lps keje, trus aku nk gi Kota Kemuning. Aku x kire, nk jugak mempertahankan hak aku sebagai penggune. huhu..

No comments:

Blog Widget by LinkWithin