28 June 2007

Nothing...

Lame x update blog, xde ape yg menarik nak ditulis.. hari2 yang berlalu same jek.. bangun pg, gi keje, kol 6 blk keje, dok rumah tgk tv sampai kol 12 mlm tido.. kete still kat Perodua lg, x tau bile nak siap. Skang nih tengah dok call org Commerce Takaful psl nk mintak claim kete aku yg dilanggar oleh kete org yg pakai insurance Commerce Takaful nih yg bulan 1 arituh. Dah masuk 6 bulan, sampai skang aku x dapat2 lagi claim nye.. bile nak call diorg, mmg ssh gile tefon tu nk berjawab. kekadang aku redial je byk2 kali adela sampai setengah jam.. selagi org x angkat, selagi tu aku call je.. barula dapat ckp.. pastuh, kekadang ade gak yg kene marah ngn aku..yela diorg nih mmg buat keje lembab tahap cipan la.. everytime aku call nk tanye progress, time tu la baru die kate nk bukak email la, nk reply la, then nak call balik la.. sudahnye.. xde pon call balik. then aku akan call lagi, and baru la mende tuh jalan sket.. die soh tgu seminggu la.. seminggu lps tu call blk, pastu ckp pulak, ade dokumen x sampai la, then diorg akan ulang blk step2 yg dah aku ceritekan td.. tu yg mende nih drag sampai 6 bulan dah..mmg gilo la.. aku nasihat kan la kat korg, jangan la sesekali amek insuran Commerce Takaful.. service tahap 0 punye..yang saket atinye, kalo call mmg ssh gile nak angkat..dah byk kali aku complain, buat x reti jugak.. mintak maap la sesape yg keje ngn Commerce takaful tu yek..trus terang aku ckp, mmg mengecewakan la.. bile aku call org nih, org ni pas ke org sane, call org sane, soh call org lain pulak.. then blk smule org ni..

Janganla korg terpedaye ngan iklan Comerce takaful kat TV tuh.. mmg tipu belaka tuh.. huhu.. bile ntah nak setel claim aku nih.. aku dah geram nih.. amek ko, aku taruk logo nye kat sini.. biar org sume tau Commerce Takaful nih x mesra pelanggan langsung!


p/s: Sorry la aku mambebel pulak kat sini..cume nak meluahkan rase ketakpuasan ati aku je..

Bila Rindu..

Dikeheningan malam, termenungku berseorang tak lena mata dipejam,
terdengar suara terngiang suara merdu yg di sayang,
bagai kau didepan mata ku capai tapi tak kena,
sukarnya memendam rasa ingin ku luahkan kata.............

Bila rindu, terkenang mu sayang terasa sayu syahdunya jiwaku bila malam,
makin kelam jauh terbang diriku melayang aku rindu,
sentuhan mu ku rasa sayu inginkan jiwamu selubungi,
jiwa ini, bawa ku dlm pelangi melepasi batas hati ini

Jauh angan ku lena,
ku rasa kita bersama,
kau bawaku ke sana ke alam kisah yg lama, kenangan di dlm jiwa..
Bila tersedar semula, disisiku kau tiada sukarnya ku pendam rasa.....,
ingin ku luahkan semua
Bila rindu, terkenang mu sayang terasa sayu syahdunya jiwaku bila malam,
makin kelam jauh terbang diriku melayang aku rindu,
sentuhan mu ku rasa sayu inginkan jiwamu selubungi,
jiwa ini,bawa ku dlm pelangi melepasi batas hati ini
Sesungguhnya kita mestilah wujudkan sefahaman dan hormat menghormati,
ikhlas,kasih, Sabar, InsyaAllah kita akan bertemu semula

Awan yg mencas semesta menyampaikan pesan kesunyian kanda sendiri kesepian yg menyelubungi hari hari ku disajikan doa-doa ku kerana rindu yg menanti kau dtg dan pergi seperti impi-impiku, fantasiku, bukan dongeng lagi sayup kedengaran disisi cuping,
disetiap corong, lorong, yg lohong benar! Ku tak bohong, bila hati menyanyi..

Bila rindu, terkenang mu sayang terasa sayu syahdunya jiwaku bila malam,
makin kelam ooohhohhoo aku merindu, sentuhan mu ku rasa sayu inginkan jiwa selubungi,
jiwa ini, bawa ku dlm pelangi melepasi batas
Oh bila rindu, terkenang mu sayang.,
ku terasa sayu syahdunya jiwaku bila malam,
makin kelam jauh terbang diriku melayang aku rindu,
sentuhan mu ku rasa sayu (ku rindukan sentuhanmu)
inginkan jiwamu selubungi, jiwa ini, bawa ku dlm pelangi melepasi batas diri ini

21 June 2007

Rindu kete aku..

Dah due hari x de kete nih, rase patah kaki jugak la.. rindu kat kete pon ade.. biasenye tiap2 hari boleh bawak kete gi ofis.. nih dah 2 hari tumpang housemate aku. Bile tengok je MyVi ijau, mulela teringat kat MyVi aku.. huhu..ape kabar la die. Abah aku kate dah antar kat Perodua Service Kuantan semalam. Repair kat Perodua jela.. Bleh dapat original parts sume and kualiti terjamin sket. Tp agak mhl la.. x pe la sume claim insurans jek la. aku x kisah la ape diorg buat asalkan kete aku kembali cun cam dulu.. Kesian MyVi aku masuk spital.. 2 hari lepas aku mimpi kete aku eksiden lg teruk. Dlm mimpi tuh, aku parking MyVi aku kat tempat cerun sket, pastu bile aku tengok dari tingkap rumah, aku nampak MyVi aku bergerak ke depan dgn sendrinye, die langgar kete yg kat dpn die, then langgar bangunan ke ape ntah aku x ingat sgt.. yg pastinye die remuk gile la.. Pastuh aku terjage dgn terkejut nye, then bile pikir balik, seb baik tuh mimpi jek. Kalo betul, nangisla aku.. Aku nih sejak ade kete nih, asek jek mimpi kete aku.. ehehe.. pelik kan.. tp byk kali jugak la.. ade penah mimpi kete masuk dlm lopak air yg sangat dalam pastuh dihanyutkan air smpai tenggelam and bile dah timbul blk, tgk pintu kete dah kemek teruk. Dahla mimpi buruk2 jek sume..ade tuh pulak aku mimpi kat parking, aku baru abes shopping, nk masuk dlm kete, ade perompak nk amek kete aku, aku jerit mintak tlg, adela sorg lelaki dtg, die gaduh ngn perompak tuh, tapi rerompak tuh tetap berjaye melarikan kete aku.. pastu mcm2 lg la mimpinye..tp mimpi yg baik pon ade jugak..mimpi jalan2 ngan kete aku..
Hmm.. tak tau la bile bleh siap kete aku nih.. Ssh la nk gi beli makanan pon kene tumpang org..

20 June 2007

A Long Weekend..

Harinih baru masuk ofis setelah cuti isnin and selase. so, lame sket la cuti weekend. Saje nk menenangkan fikiran setelah seminggu berserabut pikir pasal kete problem jek..Sabtu arituh dlm kol 9 drive sorg2 blk kuantan.. 2 jam setengah pastuh sampai umah. aku mmg pecut abes2, sbb dah lmbat. Janji ngan mak nak gi Terengganu ari sabtu tuh. Terlupe la pulak..sampai rumah, rilek2 jap.. Makcik aku, Mokngoh pon ade kat rumah..
Cuti-cuti Malaysia - Terengganu
Petang tuh, setelah discuss ngan jiran belakang rumah, kitorg satu famili gi Terengganu. Naik van jiran aku tuh.. Jiran aku tuh, ngan anak2 nye yg kecik penuh la satu van.. Mmg kampung diorg kat Terengganu. Actually abah aku mls nk drive, tu psl kitorg ajak jiran tuh.. Misi kitorg nak ke tempat menenun songket sebenarnye.. Kat situ, kakak wife jiran aku tuh, mmg kejenye menenun songket.. Blehla dapat harge spesel sket..So, dlm kol 6 ptg kitorg gerak ke Terengganu. Dlm kol 10.30 mlm sampai. Kampungnye kat Rantau abang. Yang tempat penyu bertelor tuh.
BBQ Sotong Tepi Pantai
Sampai2 tuh, mmg ngantuk gile, rase nk tido je, tp jiran aku tuh, die bersemangat ajak kitorg gi bakar sotong tepi laut. kebetulan ade kwn die baru bwk naik sotong dari laut, trus die beli, and kol 12mlm kitorg gi pantai, idupkan unggun api, and bakar sotong fresh2 dari laut, x taruk sebarang perise tambahan lgsg. Mmg sedap resenye, manis sotong fresh nih. Mmg best dok tepi laut mlm2, mkn pulak sotong besar2 tau, sepanjang 1 kaki la average..Bukan yg kecik2 tuh. Terengganu skang mmg tengah musim sotong..org kampung jiran aku nih mmg mostly mate pancarian diorg kat laut.. Die pon mmg minat ke laut nih.. dlm kol 1 setengah pagi baru blk ke rumah. Kitorg menginap rumah kakak jiran aku nih. Rumah kampung, tapi besar n bersih rumah die, mmg selesa gile, mcm dok chalet pulak rasenye.
Tempat Menenun Songket
Esoknye, pagi2 lagi dah bgn, sarapan, then kitorg satu van gi la ke tempat org buat songket tuh. Jauh sket la dari Rantau Abang tuh, tempat songket tuh kat Chendering, Kuala Terengganu. Kakak wife jiran aku nih la yg kejenye menenun songket, mostly utk dibuat sampin.. die pon ade demo kat kitorg sket camne menenunnye.. then die ade bwk kiotrg ke rumah kawan2 die yg ade menenun songket jugak. Kampung die nh, kebanyakan aktiviti org perempuannye mmg menenun. So, tgk la songket2 yg dah siap.. mmg cantik2, rambang mate nengok nye.. Mcm2 jenis n kualiti. Die ckp, harge yg beli dari penenun nih jauh lagi murah dari harge jual kat pasar.. Kadang2 yg kat pasar kat KT tuh die jual 3 kali lg mahal.. Dah pilih2 mane2 yg berkenan, kitorg blk la. mcm lawatan sambil belajar pon ade.. On da way blk, singgah rumah Moksu aku, kat Chendering tuh jugak. Lunch kat rumah die. Menunye: tomyam sotong, sotong goreng.. uish.. mmg puas gile mkn sotong je.. sampai blk kat Rantau Abg dah petang time tuh, rehat2 jap kat rumah kakak jiran aku nih..
Cerite Sotong
Kol 6 ptg, kitorg gi pantai. Jiran aku nih die menyelam, sambil bwk alat utk tangkap sotong la.. ala, die cam kayu panjang, ujung die ade cam cerucuk tajam 2. So, die akan tikam la sotong yg die jumpe sambil menyelam. Dapat la sekor.. besar gile. Jadik lauk la sotong tuh..First time tgk sotong idup..jiran kau kate, tu, Sotong Katak. Panjang satu kaki lebih.. lebar die, adela sejengkal..dahla corak badannye cam harimau bintang, bertompok..ish, x retila aku nk crite..pastuh bwh badan die ade kaler ijau2.. mak aku kate tengok corak die cam burung antu pon ade.. x de pulak camera, kalo x bleh tunjuk gambarnye. Sotong yg kite biase tgk, yg dah mati kan berbintik2 je kulit die kan. Mase idup, corak die lain and ade kale ijau bwh badan die, dah mati baru jd kaler merah, berbintik2 tuh..ehehe.. aku rase korg pon sure x penah tgk sotong idup secare live. Eheheh.
Pantai Rantau Abang
Pantai Rantau Abg tuh cantik sgt.. Ade batu besar dgn corak hakisan. Mmg cantik. rasenye penah tgk dlm poskad. Air laut tuh pon biru je. Aku x mandilah.. jln2 je kat tepi pantai ngn adek, mak aku and anak2 jiran kiotrg tuh. Sronok tgk budak2 tuh mandi laut.. Kalo ikutkan mmg nk sgt mandi, tp pikir mls nk salin baju sume, so, tengok jela.. Akhirnye, tercapai gak la sket hajat aku yg nak sgt ke pulau.. Walaupon x gi pulau, dpt tgk laut n dok tepi pantai pon dah cukup menggembirekan aku. Tapi nampak jugak la Pulau Kapas dari jauh. One day nak jugak gi sane. Sayang nye x de camera time tuh. Kalo dpt amek gambar kan best, bleh aku tunjuk cantiknye pemandangan kat situ. Mmg rase tenang je dpt jalan2 tepi pantai petang2..Aku suke sangat!! blk dari pantai, siap2 utk blk, dinner kat umah kakak jiran aku tuh, then dlm kol 9 mlm bertolak blk Kuantan..on da way blk aku tido jek.. kol 12 mlm sampai. Penat gile.

14 June 2007

Kisah MALANG kete ku

MyVi ku Accident Lagi
Kesinambungan dari rentetan kisah malang kete ku, semalam, ditambah lagi dengan kejadian Accident antare MyVi ku ngan sebuah Lori.
Maklumat Kemalangan
Hari : Rabu
Tarikh: 13 Jun 2007
Waktu: 8.55 pagi
Situasi: Nak pergi kerje.
Tempat Kejadian: T-Junction kuar dari rumah aku ke jalan Jintan Manis
Ceritenye bermule mcm nih, aku kuar dari rumah nak ke tempat keje. Rumah aku ngn ofis tuh adela dlm 1km je. Mmg dekat yg amat, kuar simpang, ke kiri, jln stret, trus jumpe Kosijaya. Yg ade dlm kete ialah aku ngan housemate ku Azian. mcm biase, bile dah sampai kat simpang tuh (jalan die agak berbukit), aku pon tggu la kete yg lalu lalang utk menunggu peluang membelok ke kiri. Agak lame la jugak sbb byk jugak kete. And ade sebuah lori kat belakang yang tak sabar2 telah hon2 aku. Bile dah tengok takde kete, aku pon menukar gear utk jalan. Masalahnye aku tersalah tukar gear! Rupenye mase aku berenti tu, aku telah tukar ke gear P. Aku ingat aku letak kat Gear N, so, bile aku tarik satu gear ke belakang, jadila gear R. Bermakne aku reverse. sebab kalo aku letak kat gear N, bile tarik satu gear ke belakang, jadilah Gear D, so sepatutnye aku kedepan la. Dlm mase kurang 1 saat tuh, aku terase kerete kebelakang, aku ingatkan sbb jalan tuh cerun, so die terkebelakang sket, then aku lagila tekan minyak dengan kuatnye supaye kete aku gerak kedepan lagi. Malangnye, satu dentuman yg kuat bunyi dari belakang. Mase tuh aku mmg rase panic + geram + rase nak je rewind mase tuh balik. Aku dah mengamuk2 dalam kete ku. Adoi!! dalam hati, alamak, nih sure abes lagi bumper aku..
Utk pengetahuan, kete aku dah pernah eksiden bulan 1 tahun nih jugak, kete wira langgar dari belakang kat traffic light. Dah tukar bumper ngan hood cover baru dah pon.
So, sambung blk crite tadi, aku kuar kete utk cek kerosakan. Dan, Adoi!!! abes bumper aku, penutup hood belakang, and lampu belah kiri pecah. Kete aku cedere belah kiri je sbb lori tu senget ke kiri. Lori tuh pulak, xdelah lori besar, kemek jugak la bumper die. So, mmg kuat la perlanggaran tuh. Yela, aku tekan minyak abes kuat, sekali ter"reverse" pulak. Lori tuh, mase tuh tgh berhenti. Then, mengikut nasihat abg lori, die soh letak kete kat tepi dulu, setel kat tepi jalan. bincang2 sket, aku katela nk wat repot. Die ok jek. Mase kat tepi jalan tuh, ade la pulak budak2 Kosijaya lalu. Tibe2 ade Rozli and Azizi. Si Azizi nih kebetulan ade camera, so, die amek la gambar kejadian. Lepas tuh amek no tefon abg lori yg bername Fendi tuh, aku pon gi ofis cam biase. Kat ofis, ramaila yg tanye2 sbb ramai yg nampak aku kat tepi jalan td. Huhu.. mmg menyayat hati sggh tengok MyVi aku yg dah kemek tuh. Yg dulu punye eksiden pon blom setel lg nk mintak claim, pastuh eksiden pulak sekali lagik. Uwaaaaa!!!! geramnye!! tapi x leh nk buat ape sbb salah sendiri.. so, pas nih, kalo berhenti nk lintas jalan, aku takkan letak gear P lagik.
Mlm tadi dah pergi balai polis traffik Kl utk buat report sbb nk claim insuran aku. Aku takdela kene saman sbb yg lori tuh tak buat report pon, and die tak mintak aku baya ape2. So, sabtu nih aku akan balik Kuantan, nak repair kete kat Perodua Kuantan jelah. Senang, nnt abah aku bleh tengokkan, lagipon mase eksiden harituh pon hantar situ n dah kenal abg perodua tuh.

Ish.. lepas satu, satu kejadian malang kerete aku.. huhu.. ok rewind balik renteten kejadian malang MyVi ku..
Sabtu - Tinted kete. On da Way balik kete jerking and lampu Enjin and O/D light blinking
Ahad - Aircond pulak, walopon dah Off tp still kuar aircond nye
Isnin - Hantar kete kat Perodua utk cek ECU yg dah Short circuit sbb masuk air mase tinted
Selase - Dapat tau yang cermin depan tuh retak sbb tinted
Rabu - Eksiden..
Kamis - Takde kete sbb dah antar gi kedai tinted utk tuka cermin.
So, hari nih gi keje Tumpang housemate aku, Si Yana. Malam karang maybe nak pergi amek police report tuh. Ok kat bawah nih la gambar2 mase eksident tuh yg sempat diambil oleh Si Azizi, membe ofis, Kosijaya.


Bumper tuh Calar2 and terperosok ke depan, Lampu pecah, and hood cover belakang tuh kemek. Kalo tgk dari belah kanan mmg mcm xde pape.
Ni lah lori yg aku langgar tu. Bumper die bengkok sket tuh. Tula, sape suruh hon2 aku. Tak sabar2 sangat, kan aku dah langgar ko..

Abg lori yg bawak lori company die.

Nilah simpang tempat kejadian. Yang baju hitam tuh, Azian Housemate aku, baju biru, Rozli..

Aku yang sempat amek gambar dengan senyuman yg kelat.. Huhuhuhuhu!!!

Kisah Kete Ku (3)

Sambung lagi cerite kete ku yang tak sudah2.. Hari selase, lps keje aku trus bawak kete gi Kota Kemuning, tempat tinted tuh. Parking kete dpn kedai Just-Tint tuh, and dengan 2 bonzer ku Encik Afat dan Encik Amad, aku pon jumpelah pompuan cine yg tinted kete tuh, Tokey die x de mase tuh. En. Afat dah bgtau awal2 pasal cermin retak tuh, so, pompuan cine tuh dah tau la tujuan kedatangan ku. Die call bos die bgtau yg aku dtg. Tapi bos die xleh dtg mase tuh sbb ade keje nk buat. Disebabkan kedai die tutup hari rabu and hari dah mlm, die soh datang blk la Kamis ke. Die kate akan repair yg retak tuh and tinted balik. Die kate cermin tuh retak sbb pakai blower panas sangat. Aku yg tak puas ati ckp la yg aku taknak die repair je. Aku nak cermin yang baru. Yela, aku dtg cermin elok2, tetibe lps tinted, die retak, kalo setakat die repair, taruk gam blk, lame2 betul2 pecah, aku pulak yg kene tanggung. So, pompuan cine nih pon call la bos die lagi. Setelah ckp lame2, die bgtau aku, bleh la nk tukar cermin baru and die akan tinted semule cermin depan. Barulah lega ati aku, barulah rase berselera sket nk mkn. Lps tuh trus gi makan, aku tibai roti naan cheese ngan ayam tandoori bersame En. Afat dan En. Amad. Lps tuh aku bwk kete balik ke Cheras smule. Sbb rabu Afat akan amek bawak gi ke Kota Kemuning utk pasang cermin baru. Ok habis cerite pasal tinted kete.
Walau bagaimana pun, aku tetap berterime kasih kepade En. Afat yg telah membelanjer tinted kerete MyVi ku itu. So, xdelah aku panas or silau dek sinaran matahari lagi ketika membawe MyVi ku berjalan2. Thank you, Syukran, Arigato..

12 June 2007

Kisah Kete Ku (2)

Waktu : Pagi
Situasi : Baru start keje, malas nk wat keje lg, tulis blog dulu.
Mood : Risau
Cerita : Semalam setelah kete ku di cek oleh 3 org pakar x bertauliah yakni Si Lim, Nafis dan Rozli (dak ofis Kosijaya nih), maka diorg terdiscover yg windscreen depan tuh retak rupenye. Obvious gile retaknye, mcm retak menanti belah jek. Tu la, mase lps tinted tuh, aku dah nampak dah retak tuh, aku bgtaula cine yg tinted tuh, die tgk, rase2 surface cermin tuh, then die kate, nih bukan retak, nih sbb tinted film tuh berlipat. die soh dtg blk dlm 3 hari, bile dah kering, die akan betulkan. So, skang masalahnye, mmg cermin tuh retak sebenarnye. Aku tau2 je smlm, trus risau, x lalu mkn. Baru je mood baik lps kete dah ok lps antar Perodua, ade masalah baru pulak. Yela, takot nnt bgtau kat cine tuh, die x nak caye pulak. Mmg btul b4 tinted tuh, ok je, xde retak ape2 pon. Btul2 lps tinted tuh die retak. x taula camne bleh jd. Ganas sgt kot diorg nih psg tinted. Ish, risau betul, agak2 nye nk ke x die ganti cermin aku? Aku nak yg baru. Elok2 cermin dpn tuh ok, tetibe retak sbb tinted. Bengang aku ngn org tinted ni.. So, ptg nih nk gi kedai die (Just-Tint), nk complain mcm2 nih. dahla workmanship teruk. mengikut spesifikasi membe2 ku yg disebut td, diorg kate kalo kete diorg, patutnye disuruh bukak and buat balik. mmg pon byk bubble, bergaris2 and potong pon x betul. Ish byk betul prob lps tinted, dahla ECU Short circuit sbb masuk air, tinted ber"bubble" and cermin retak. Ptg ni lps keje, trus aku nk gi Kota Kemuning. Aku x kire, nk jugak mempertahankan hak aku sebagai penggune. huhu..

11 June 2007

Kisah Kete Ku

Waktu : Petang
Tempat: Ofis
Mood : Baik
Situasi : Tengah tunggu kol 6, nak balik.
Cerita : Kol 5.15 pm td baru balik amek kete kat Perodua Servis. Pagi tadi amek time off sejam, gi hantar ke Perodua. Pusing2 jugakla nk cari mane Pusat Servis Perodua Desa Tun Razak tuh. Aku nih ssh nk ingat jalan.. walaupon dah 2 kali gi, still x ingat. tapi, cam biaselah, akhirnye jumpe jugak. Gi kat kaunter, bgtau akak yg namenye Jastiena (muke die comel, cam ina mawi, tp lagi lawala).. ckp yg kete aku die ade short circuit sket. Indicator utk engine ngn O/D tuh asek nyale and aircond walo pon dah off tp still kuar aircond jugak. Kete tuh pon ade jerking mase bawak.. kejap pas tuh akak tuh kate kene tinggal kete kat situ, ptg baru amek. so, aku pon naikla cab, balik ofis..seb baik snang dapat cab. Blk ofis, bgtau la ngan bos cerite kete ku yg short circuit selepas di tinted.. ade org perodua yg aku kenal tuh kate (En Zul), ECU die dah kene air mase tinted cermin depan. aku pon x tau sgt la, tapi kesimpulannye ade air masuk dlm dashboard, kene ECU yg dok bwk Dashboard belah passenger dpn tuh. That's why die jd bengong, lampu engine tuh asik nyale jek n jerking.. Sepatutnye kene gi antar blk kedai tinted tuh, soh die blow air yg masuk kat dlm dashboard tuh, tapi sbb jauh, kat Kota Kemuning, so aku trus antar kat Perodua Servis. So, td dlm kol 4.45 aku naik cab dari ofis, gi Perodua Servis tu, amek blk kete.. sume ok.. x kene bayar ape pon. jap, nak balik.. nnt esok aku sambung tulis..nk tunjuk kat Rozli kete ku yg dah tinted,.. die nih terer sket bab2 kete nih.. nak dengar komen die pulak..

Linda @ Tioman

Nih aku saje letak gambar Linda kat Tioman. sbb aku nk gi sangat2.. tapi x leh gi lagi buat mase nih, so, tgk gamba Linda yg hepi kat Tioman pon cukuplah.. sob...sob.. Cantiknye Tioman.. air die jernih gile..

07 June 2007

What the hell..

At first, i feel like not in mood to write anything because this morning i feel a bit blur, tedious, and soo not in mood. Woke up by a weird dream and go to work with swollen eyes.. Arrive to office 1 minute late. and in the office, like usual, really2 feel lazy to do anything or to continue my work that i really have to finish it or else, i will hear my Boss "membebel" like hell. God, this few days, i don’t know why, but just feel like i lost my motivation and the spirit to do anything especially my work. Maybe this is just not my passion. Being a System Engineer is all i want but, working here, just.. hmm, i don't know the exact word to describe. but i just feel that i need to do something i like, that i'm happy to do, no matter how hard or how bored others will think, but i got to do something that interest me in this life. Does find another job will solve my problem? or i will feel the same after a couple of years? Maybe its not the job that bored me, maybe its the people around me that makes me lost interest.. or maybe its just me.. Always want something better, and not grateful of what i have. Oh no, i shouldn't be ungrateful.. there are others more unlucky, unemployed, have a terrible boss, stressful works, etc and still holding on. What the hell i'm blubbering about? i don't know.. Afzan, u gotta do your work.. it's not about anyone else, its not about your surrounding, its not about your work place, its about your heart, your mind.. just put your mind on the right track.. and forget anything else. it doesn't bother you actually.. its your own thought that bothers u. Forget it. Leave it Afzan.. oh, Kak Ros just give me chocolate. I love chocolate!! This gotta make my day!! Cheers...

Story Of Love

Once upon a time, there was an island where all the feelings lived: Happiness, Sadness, Knowledge, and all of the others including Love.
One day it was announced to the feelings that the island would sink, so all repaired their boats and left.
Love wanted to persevere until the last possible moment. When the island was almost sinking, Love decided to ask for help. Wealth was passing by Love in a grand boat. Love said, "Wealth, can you take me with you?" Wealth answered, "No, I can't. There is a lot of gold and silver in my boat. There is no place here for you."
Love decided to ask Vanity who was also passing by in a beautiful vessel, "Vanity, please help me!" "I can't help you Love. You are all wet and might damage my boat." Vanity answered.
Sadness was close by. So Love asked for help, "Sadness, let me go with you." "Oh....Love, I am so sad that I need to be by myself!"
Happiness passed by Love too, but he was so happy that she did not even hear when Love called her!
Suddenly, there was a voice, "Come Love, I will take you." It was an elder. Love felt so blessed and overjoyed that he even forgot to ask the elder his name. When they arrived at dry land, the elder went his own way.
Love realizing how much he owed the elder and asked Knowledge, "Who helped me?" "It was Time," Knowledge answered. "Time?" asked Love. "But why did Time help me?" Knowledge smiled with deep wisdom and answered, "Because, only Time is capable of understanding how great Love is."

A Story Of Two Tear Drops

Two tear drops were floating down the river. One teardrop said to the other,"I’m the teardrop of a girl who loved a man and lost him. Who are you?" "I’m the teardrop of the man who regret letting a girl go....."
She teardrop consoled, "there would come a time when we have to stop loving someone because we found out that they'd be happier if we let them go..."
He teardrop replied, "but then you'll know that you miss someone very much when every time you think of that person, your heart breaks into pieces and just a quick 'Hello' from that person brings the broken pieces back..."
She teardrop said, "it's really painful to say goodbye to someone else that you don't want to let go...but it's even more painful to ask someone to stay if you can never make the relationship workout the way it should be."
She continued, "LOVE? it's kind of complicated, but I’ll tell you this... the second you're willing to make yourself miserable to make someone else happy, that's love right there..."
He teardrop pondered and said, "you know, if I had the letters "HRT", I can add "EA" to get a "HEART" or a "U" and get "HURT". But I’d rather choose "U" and get "HURT" than have a "HEART" without "U"..
She teardrop smiled and replied, "Giving someone all your love is not an assurance that she will love you back. Don’t expect love in return, wait for it to grow in her heart, if it doesn't, be contented it grows in yours."
He teardrop continued, "She told me once, do not be too good, I will miss you. Don’t be too caring; I might like you. Don’t be too sweet; I might fall for you."
She teardrop smiled and said, "A heart truly in love never loses hope but always believes." She teardrop continued, "If you love her please let her know because it hurts to love when you have to go. Take care of me; don't go away because if you love me, you will stay... I love you and do you know why? You got me when you first said 'Hi'".
He teardrop said, "You are brave she teardrop, now I know it's always better to have found the courage to love even if you lose it in the end rather than never found love because you were too afraid of the challenge."
He teardrop continued further, "did you know that the expression "Nothing" is the subconscious mind's way of saying I Love You... that's what I do, I told her NOTHING and because of that I lost her even though I love her... I cry for the time that she was almost mine, I cry for the memories I’ve left behind, I cry for the pain, the lost, the old and the new. I cry for the times I thought I had her!"She teardrop consoled, "Relationships are like glass, sometimes it is better to leave them broken than try to hurt yourself putting it back together, or worse, have nothing strong to bind it together. You never lose in loving. You only lose in holding back."
He teardrop cried, "Now I know, I have learned. don't throw your back to love when it's already in front of you, don't drive it away from you because if you did, someday you'll think again why you let love fly away when it was once next to YOU..."

05 June 2007

Comelnye Aszra ni!!!

Geramnye tgk Aszra nih.. comel sgt.. Sori ye Ibu aszra.. Afzan pinjam gamba Aszra kejap..

Azhanie's Wedding 1st June 2007

Nilah serba sikit suasane mase wedding Azhanie.. gempak gile wedding die..cantik kan pelamin die.. dewan tu sangat cantik.. Temanye pink.. kitorg budak2 stf adela dalam 2 meja. tapi rasenye lebih gak kot. sampai2 je dalam kol 8.30, trus masuk dewan, cari tempat, dok same2 ngan geng2 stf yang lain. kecoh gile bile kitog berjumpe. antare dak stf batch 9600 yg hadir, Yus, Awin, Sheeren,Fatin, Amiza, Tim, Atie, Neila, Keydotte, Semak, Wanie, Adibah Alwa, Qistin, Shasha, Mimi, Gee, Fadho, Azraa, Mama & husband, Izyan, Izzah, Nadiatul Erma, Ainsyah dan ade lg la. dah x ingat..keje kitorg asek amek gamba je. Husband Mama la yg jd mangse kitorg mintak tlg die amekkan gamba.kol 9 baru pengantin masuk. Ade slide show b4 tuh. selepas ketibaan pengantin, ade bacaan doa, ucapan, then acare menepung tawar. adela Tan Sri2 mane ntah yg menepung tawar nye.. pastuh barula boleh makan. food not bad gak..sambil mkn dihiburkan oleh nasyid dari kumpulan ape ek.. aku dah lupe la. nasyid2 ni x ingat sgt. ehheh. tapi yang x bestnye kitorang x leh nak amek gambar secare dekat sbb meje kat belakang n pengantin dok kat atas stage. dahla wat dlm dewan, kenela jage protokol sket kan..after pengantin turun, kitorg serbu pelamin die amek2 gamba lagi. mase tuh, pengantin salam2 sume tetamu yg nk balik. kitorg saje tgu last2 sket. mase salam Azhanie ni lah baru aku boleh amek gamba die. punye la susah. Alamak, x dapat amek la pulak gamba husband die si Ather tuh. Oh, pasal azhanie nih, kesian die, die accident just a few month before kawen nih. kawan2 crite yg die nih terbabas langgar tiang lampu, muke die kene dashboard sbb x pakai seatbelt. seb baik x teruk sgt. tapi ade nmpak lain sket la dari dulu. anyway, wedding die mmg best ah..
Congratulation Azhani & Ather!!

01 June 2007

Cerite harinih

Pak Imam Gile
Pak imam tu stil sebok2 msg aku lg.. ntah la.. ustaz jenih ape la.. teruk betul. asek mintak2 no tefon kawan aku dari aku. last2 aku buat x layan je.. satu msg die pon x balas.kalo x paham2 jugak tak taula..x malu kan. name je ustaz..nak marah kang, takot pulak die calarkan kete aku.. aku tu je yg plg aku takot.. sbb kete penah kene calar parking bwh apartment tuh.. ntah sape punye angkare ntah. geram btul. xtau la kot2 ade org x puas ati ke, ape ke..kang x pasal2 kete aku jd mangse..

Azhanie's Wedding
hmm...Mlm karang ade wedding kawan aku Azhanie namenye. Die Classmate mase kat STF dulu..xde la rapat sgt, sbb diorg nih ade geng..tapi ok la.. baik je ngn die..ade yg panggil die Hanie ataupon Non.. Alkisahnye die nih kawen ngn jejake berbangse India.. tapi bukan india Malaysia nih..hanie nih blaja kat US, pastuh terjatuh cinte ngn mamat india ni yg juge merupakan coach basketball die. Pas kawen katenye akan dok US la. hanie nih anak Dato' rasenye..yg aku ingat bapak die dulu penah jd nazir, melawat sekolah kitorg utk bg gred ISO. Bapaknye name Abdul Raof. dasat jugak la orgnye.. skang katenye die incharge bahagian U pulak.. xtaula ape jawatannye.Die kawen pon kat Dewan Perdana Felda. So mlm nih la baru nk jumpe die setelah dkt 6 thn kot x jumpe..nnt aku taruk gamba nye kat sini.. sure gempak gile nih..dah la kawen ngan foreigner..

Linda Gi Tioman
emm.. smlm pulak teman Linda shopping baju die nk gi Tioman.. bestnye die dapat gi Tioman.. huhu..best ah ade company trip every year..kat company aku nih, manela nk merase..cet. ni yg rase nk keje ngn Shell nih..waaaa!!! aku jeles Linda dapat gi Tioman!!!! nak ikot!!! sure skang die tgh dok tepi pantai.. dahla dok kat Berjaya resort..mak aai, aku dah terbayang ke syokkannye.. bilela nk pegi nih..
Blog Widget by LinkWithin