30 May 2007

Lawak di pagi hari (Pak Imam mengorat)

Ooh arinih aku ade crite sgt lawak.. rase x leh simpan sorg.. saje nk crite jugak ahahah..
gini, tgh2 aku keje pagi2 td, tetibe adela sms dari no x dikenali..

sms nye berbunyi camni : "As'kum, maaf mengganggu,awak ni Afzan ke..yg bawak MyVi hijau tu.. saya Faizal imam surau perumahan kita. dapat no tefon ni dari pakcik keje kat dewan badminton."
aku pun pelik gilela.. takot pon ade.. ape mamat nih nk, kan? dah la kate die imam.. epekehal nk sms2 pulak kan..
pastu die sms lagi "boleh x kalo nk mintak tolong".. pastuh die misscall pulak..ha sudah.. mamat nih.. bahaye nih..
aku pon balas la "tlg ape?"pastuh die call..
ok nih conversationnye: (aku dah ringkaskan sket la)

Pak imam: (dengan suare terketar2, nervous kot) "awak, tadi dtg keje 3 org naik kete kan."
aku: "ha'ah"
pak imam: "ade sorg pakai baju kurung biru kan?"
aku: "ha'ah ade, knape?" (yg pakai bj kurung biru tuh kwn aku, dok apartment situ gak, satu ofis ngn aku)
pak imam: x delah, saye nak minak tolong awak ni, saye slalu nampak die, pagi td tgu2 jugak die lalu, sbb slalu nmpak die jln kaki gi keje, tapi td tetibe tgk die naik kete pulak.
aku: "oh ok.."(dalam ati aku dah nk gelak sakan dah)
pak imam: "saye nih mmg dah lame jugak la mencari.tengok die ni ok je..saye nak tegur tapi x tau mcm mane.. tapi saye nih imam, bukan nk bangge ngn status saye tp, yela, risau jugak org kate ape, abg imam ngorat org.. nnt ape pulak org kate.. so, kalo jumpe kat luar boleh la.."
aku: (aku denga jela ape die ckp, pastuh dah gelak2 kecik dah) "heheheh"
pak imam: "kenape awak gelak?"
aku: "hehehe, xdelah.. awak ni umur berape?" (memandangkan suare cam tue je, n kate imam pulak)
pak imam: "saye umor 27 tahun. takdela tue sangat kan. awak tolongla tanyekan die ye.."
aku:(setelah abes aku bantai gelak kat die) "okla, nnt saye tanye die ek, tapi awak jgnla wat mende2 yg menakutkan die, jgnla tgk2 die, kang die takot, die lari lak"
pak imam: "eh, xdela saye buat mcm tu"
aku:"oklah nnt saye tanyela die"
pak imam: "ok terime kasih ye"

Letak je tefon, aku mmg tergelak abes la sesorg, trus aku gi dept technical cari kwn aku tuh, si Najiba namenye..die xde pulak..
lps tuh, pak imam ni sms pulak, katenye: "kalo die bg, tolongla sms kat saye no telefonnye "
then Najiba dtg, maybe ade org ckp aku cari die kot.. aku critela kat Najiba..die bantai gelak sakan ngn aku.. tahap nk pecah2 perut punye..ahahah.. die x sangke ade org minat die..ntah camnela rupe pak imam tuh..aku pon x kenal.. si najiba nih mmg single lg la.. die mmg comella.. nmpak ayu je.. mmg patut la pak imam tu minat die pon..ehehe mmg klakar la kalo ingat blk ape die ckp kat fon td.. aku nih punyela takot, ingatkan ape la td..rupenye nk ngorat kwn aku. so, aku pon x tau ape jwpn najiba.. die asek gelak je.. pastu aku kate nk bg no fon die kat pak imam tuh, die x kasik pulak.. eheheh, xtau la.. pepandai ko la abg imam..nak usha kene pandai2 sendri la..aku x mau campo..jgn die calarkan kete aku sbb x puas ati sudah..

No comments:

Blog Widget by LinkWithin