30 May 2007

Lawak di pagi hari (Pak Imam mengorat)

Ooh arinih aku ade crite sgt lawak.. rase x leh simpan sorg.. saje nk crite jugak ahahah..
gini, tgh2 aku keje pagi2 td, tetibe adela sms dari no x dikenali..

sms nye berbunyi camni : "As'kum, maaf mengganggu,awak ni Afzan ke..yg bawak MyVi hijau tu.. saya Faizal imam surau perumahan kita. dapat no tefon ni dari pakcik keje kat dewan badminton."
aku pun pelik gilela.. takot pon ade.. ape mamat nih nk, kan? dah la kate die imam.. epekehal nk sms2 pulak kan..
pastu die sms lagi "boleh x kalo nk mintak tolong".. pastuh die misscall pulak..ha sudah.. mamat nih.. bahaye nih..
aku pon balas la "tlg ape?"pastuh die call..
ok nih conversationnye: (aku dah ringkaskan sket la)

Pak imam: (dengan suare terketar2, nervous kot) "awak, tadi dtg keje 3 org naik kete kan."
aku: "ha'ah"
pak imam: "ade sorg pakai baju kurung biru kan?"
aku: "ha'ah ade, knape?" (yg pakai bj kurung biru tuh kwn aku, dok apartment situ gak, satu ofis ngn aku)
pak imam: x delah, saye nak minak tolong awak ni, saye slalu nampak die, pagi td tgu2 jugak die lalu, sbb slalu nmpak die jln kaki gi keje, tapi td tetibe tgk die naik kete pulak.
aku: "oh ok.."(dalam ati aku dah nk gelak sakan dah)
pak imam: "saye nih mmg dah lame jugak la mencari.tengok die ni ok je..saye nak tegur tapi x tau mcm mane.. tapi saye nih imam, bukan nk bangge ngn status saye tp, yela, risau jugak org kate ape, abg imam ngorat org.. nnt ape pulak org kate.. so, kalo jumpe kat luar boleh la.."
aku: (aku denga jela ape die ckp, pastuh dah gelak2 kecik dah) "heheheh"
pak imam: "kenape awak gelak?"
aku: "hehehe, xdelah.. awak ni umur berape?" (memandangkan suare cam tue je, n kate imam pulak)
pak imam: "saye umor 27 tahun. takdela tue sangat kan. awak tolongla tanyekan die ye.."
aku:(setelah abes aku bantai gelak kat die) "okla, nnt saye tanye die ek, tapi awak jgnla wat mende2 yg menakutkan die, jgnla tgk2 die, kang die takot, die lari lak"
pak imam: "eh, xdela saye buat mcm tu"
aku:"oklah nnt saye tanyela die"
pak imam: "ok terime kasih ye"

Letak je tefon, aku mmg tergelak abes la sesorg, trus aku gi dept technical cari kwn aku tuh, si Najiba namenye..die xde pulak..
lps tuh, pak imam ni sms pulak, katenye: "kalo die bg, tolongla sms kat saye no telefonnye "
then Najiba dtg, maybe ade org ckp aku cari die kot.. aku critela kat Najiba..die bantai gelak sakan ngn aku.. tahap nk pecah2 perut punye..ahahah.. die x sangke ade org minat die..ntah camnela rupe pak imam tuh..aku pon x kenal.. si najiba nih mmg single lg la.. die mmg comella.. nmpak ayu je.. mmg patut la pak imam tu minat die pon..ehehe mmg klakar la kalo ingat blk ape die ckp kat fon td.. aku nih punyela takot, ingatkan ape la td..rupenye nk ngorat kwn aku. so, aku pon x tau ape jwpn najiba.. die asek gelak je.. pastu aku kate nk bg no fon die kat pak imam tuh, die x kasik pulak.. eheheh, xtau la.. pepandai ko la abg imam..nak usha kene pandai2 sendri la..aku x mau campo..jgn die calarkan kete aku sbb x puas ati sudah..

My Wish..


What i wish to do rite now
  1. Go to an island which have a very nice beach and blue ocean. e.g: Pulau Tioman, Pangkor, Pulau Kapas, any pulau la..
  2. Spend my whole day on the beach, picnic, see the sunset, collect sea shell, write my name on the sand, feel the ocean breeze on my face and stay i a wooden chalet..
  3. I just want to have a vacation at Pulau!!!! Really really want to!!!
  4. I don't care if i have to go alone. Seems like nobody care pun..I don't mind.. i can go anywhere i like by my own..i can take care of myself.. I wish i can feel like "i just don't care"
  5. Oh, maybe i can bring my family along..Mak sure happy to go..i can bring Mak, abah n nuru..We will have a very good time.. dah lame x gi jalan2.. and dah lame rase nak gi pulau..but i don't know when i can go.
  6. I wish i can go today.. waaa!!! linda la nih, cakap nak gi Tioman.. kan aku dah rase nk gi pulau.. it's ok, mak, nnt Kak Yong bawak mak gi pulau ye..




Sira's Wedding



Ok satu lagi wedding aku gi last Saturday.. eh, sori la tetibe blog aku nih asek cite psl org kawen jek..abes, tu jela aktiviti aku dihujung mggu.. ramai btul kengkawan yg kawen sejak 2 menjak nih..akan dtg, ade berderet lg nk kawen tahun nih.. xpelah kan..taruk jela gamba diorg..

ok, nih wedding Sira, kawan aku dari matrix kat Maxisegar, then jumpe blk kat UPM, then keje same kat Kosijaya, and dok serumah, sebilik selame dkt setahun.. kire best fren jugak la Sira nih..kenal baikla ngn famili die, famili makcik die..Ha yg best nye psl Sira nih, die bertemu jodoh ngn pakcik nye.. ehehe.. bukan pakcik dekat la.. Husband die nih, yg die panggil Ateh ialah 2 pupu kepade mak die.. nenek sira ngn mak Ateh nih adek beradik..kirenye pangkat pakcik jugak la..So, mak ateh yg dulunye Sira panggil Opah, kenela panggil Mak skang..tu la dinamekan jodoh, pusing2 last2 ngn si Ateh nih jugak jodohnye..diorg nih dari kecik mmg dah knalla. cume x rapat je..So, x kisahla.. asalkan korg bahagie..tercapai jugak hajat sira nk pakai Songket bertemakan bunge tabur mase die kawen..Tapi die nih pas kawen gi dok penang, ikut husbandnye yg keje buat jambatan Pulau Pinang skang..Teringat dulu aku, Sira, and makcik n pakcik die gi penang, melawat si Ateh nih mase mule2 die keje sane.. best sgt gi Penang.. hope bleh gi lg.. maybe melawat Sira pulak..okla. Slmt berbahagie la kat korg.. aku tumpang bahagie, sbb kalo x kerane aku rekomenkan keje kat Kosijaya, n ko mintak tlg Ateh tlg pindah brg ko ke rumah aku, sure ko x bercinte ngn Ateh tuh.. eheheh.. Ok semuge cpt dpt baby..

25 May 2007

My Colleague's Wedding


Rozli's wedding on 13th May 2007

Rozli nih dak ofis aku.. dok blkg aku je.. kenduri belah die kat Sungai Buloh.. so kitorg ramai2 dak ofis berkumpul dulu kat Kosijaya kol 12 tgh, pastuh konvoi la.. adela lebih 8 buah kete.. mmg ramai btulla org kosijaya yg gi.. termasuk Mr ben (director kitorg) ngn wife die si Hong Ju Kee (dulu2 die jd newscaster NTV7, skang jd model iklan syampu Rejoice, ke, Pantene ntahla. a ku lupe).. Smpai sane trus mkn smbil tgu pengantin dtg.. mase die dok bersanding tuh, kitorg sume beratur sket punye panjang la nk menepung tawar nih.. so, abesla main tabur la segale ape yg ade kt dpn tuh..kesian si rozli terpakse kontrol macho disamping wife die yg comel tuh..eheh..ok sekian..

24 May 2007

Things I like & I hate..

Today i feel like want to list down some of the things that i like the most and hate the most in no specific order..

Things I Like
chocolate, cheese cake, strawberries, cool weather, new clothes, ice skating, waterfall, new places, thriller movie, picnic, nice photo, mushroom soup, Bukit Expo UPM, clean room, roses, flowers, Pizza Hut, Chicken Chop, Putrajaya, Yougurt drink, handbags, drive myCar, curl eyelash, shining and glittering stuff, flat abs, boot cut jeans, accessories, beads, holiday, frills, diamonds,ribbons, butterfly motives, man with smart looks and tidy clothes, makeup, man crying, hot food, receive email, receive sms from someone i wish to.. ooh..the list might be never ending..




Things I Hate
LIAR, Mole, durians, fish, vegetables, coacroach, traffic jam, guys disturbing me when i walk, body odour, kicap, repeat my words, people ask same question repeatedly, read same book repeatedly, watch same movie repeatedly (i don't like to repeat anything i'd done), my weight, purple colour, people who talk a lot, lost my stuff, all kind of sports, dust on my car, people stained/spoilt/lost/damaged/never return my stuff, People drive too fast, stray dogs, spam mail, running nose, slow pc, disturb someone's sleep by my call, lift heavy things, cold dishes, honey dew, sweat, war movies, teaching people.. and others, i will recall later..

21 May 2007

My Buddy



Seems like long time i didn't update my blog.. nothing to write actually..sbb aku rase idup aku cam biase je..xde yg x normal..sume ok jek..hmm last week lepak ngn my best friend.. linda n abie..jumaat malam, linda kate nk tido umah aku, then aku bgtau abie.. trus, siap2 nk gi amek linda kat sri kembangan n abie pon gerak dari bangsar. Amek abie kat stesen komuter serdang, then lepak kat Port Aroma, kat Taman Equine tuh.. lepak smpai kol 12..biasela kitorg, borak2 buat lawak, sambil mkn ABC..then balik, Linda follow kete ku blk Cheras..pagi tuh, Linda n Abie blk umah masing2 nk tuka baju, then kitorg jumpe blk kat Midvalley ptg tuh.. lepak kat Secret Recipe lagi lame2..pastuh jalan2 teman Linda shopping..ehehe, mmg penat, tapi x terase sbb sronok sgt.. lame x lepak ngn diorg nih..mmg my best friend ever.. Abie, Linda, thanx for being such a wonderful friend..lepak ngn korg mmg asek gelak je.. smpai penat mulut..hope our friendship never end, no matter what happen..ok, thanx guys!! Sayang korang..ahahah
Blog Widget by LinkWithin