27 March 2007

Afzan's Diet Programme




















nih la berat afzan skarang.. sronoknye dapat turunkan 6kg dlm mase 2 bulan..dari 62kg turun ke 56kg.. yeah.. hasil usehe gigih n kesabaran menahan nafsu mkn.. ehehhe..

19 March 2007

Fatin's Engagement



Morning!! ngantuknye pagi isnin nih..tapi kene keje jugak.. rase cam nk amek half day je, blk rumah tido.. huarghhh...! hmm..sabtu arituh gi kenduri Fatin tunang.. membe STF dulu.. classmate mase form 2, form 3, and set mate klas Math ngn Pak Yem..ehehe..pagi2 lagi dah bgn, iron baju n gerak gi serdang. janji jumpe Mama and Gee kat area serdang n bleh gerak sesame ke rumah fatin kat Kajang.. Mama je yg tau jalan.. sampai umah fatin kol 11 lebih.. time tuh dah selesai disarung cincin.. cik Fatin berbaju kaler gold..cun sungguh dimekapkan..yg dah dtg mase tuh: Fatiha ngn anak n adiknye, Tim, Yus n tunangnye Hafiz and Amiza. seronok sgt jumpe diorg2 nih.. kitorg asek berborak je x hiraukan ape berlaku kat sekeliling.. masing2 dok crite psl perkembangan terbaru diorg and asek amek2 gambar. daripade berborak kat dapur, sambung lak borak kat ruang tamu.. cantik2 hantaran fatin & hafiz..lepas tuh, neila n keydotte sampai.. makin kecohla jadiknye..mmg berborak x henti2 sampai penat2 mulut..pastuh sambung borak kat luar bwh khemah pulak sambil mkn kuih..then, lps abes majlis doa2 kitorg masuk blk borak2 lagik! sambil mkn nasik.. then mmg lepak situ smpai kol 4 lebih.. bayangkan dari kol 11 sampai kol 4.. bape jam dok berborak je..mcm2 la crite, mengimbau blk kesah2 zaman skolah, crite psl kwn2, gosip2, crite2 psl kwn2 yg nk tunang n kawen, mmg sampai x nk bergerak kalo bleh. punyela seronok.. camtulah kalo dak2 STF nih berkumpul. Ha, raheela (kawan fatin mase kat UPM n dah jd kwn aku jugak) datang bwk hubby n baby boy die umo 2 bln. so, kesimpulannye si Neila dah keje dlm bidang merketing, Tim tengah buat master n project psl Kromosom (asek bercerite psl kromosom je budak tim ni). Miza keje ngn Nokia (die nk kawen bln 12 thn ni). Yus nk kawen 2hb12. Azhani nk kawen 1hb6 ngn Indian yg dok US.Keydotte keje ngn Gov. so, ala2 terbuat gathering jugakla kitrg.. yela time2 camnih je bleh jumpe.. kalo nk wat gathering btul2 tuh mmg asek x available jek budak2 tuh.. hmm, tula alkisahnye majlis pertunangan Fatin yg dihadiri oleh kitorg2 yg amat kecoh and memeriahkan suasane nih..

13 March 2007

Kebahagiaan itu akan datang

kita melihat bahagia itu seperti pelangi, tidak pernah berada
di atas kepala kita sendiri, selamanyalah di atas kepala orang.

"Kadangkala perkara tercantik
dan terbaik di dunia tidak boleh
dilihat, dipegang. Namun begitu... ia
boleh dirasai dalam hati."
Blog Widget by LinkWithin